Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

Po več dnevih  ko od predsednice države ni bilo slišati nobene besede se je ponovno oglasila, a kot po navadi v zadevi, ki ni ne njeno delo, ne njena pristojnost.

Predsednice države Nataše Pirc Musar, se spet vtika v zadeve, ki se je ne tičejo. Tokrat je kritizirala zdravnike ki že mesece stavkajo, namesto, da bi spodbudila vlado, da se drži dogovorov, ki jih je obljubila zdravnikom. S to predsednico države je res narobe svet v tej državi.

Zdravniški sindikat Fides je pozvala k začasni prekinitvi stavke, saj bi to “omogočilo spravljiv prostor za pogajanja”. Meni namreč, da je dovolj merjenja moči na plečih pacientov. Zdravnike je pozvala k “odgovornemu ravnanju in empatiji do ljudi, ki trpijo, saj jih vendarle zavezuje Hipokratova zaprisega – obljuba, da bodo pri svojem delu in poslanstvu branili etične standarde svojega poklica”. In neverjetno, predsednica države je pohvalila tiste zdravnike, ki NE stavkajo.

Hipokratova beseda, z njo zdravnik pri bogovih zdravja priseže, da bo branil številne etične standarde svojega poklica, nima s stavko nobene veze. Zdravniki še vedno skrbijo za zdravje ljudi, kot jim to nalaga ta prisega. A tako kot vsak, morajo biti za to tudi primerno plačani. 

Kaj ni ravno predsednica države tista, ki bi si želela večjo plačo?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

2 komentarja

simon kovač 23. 02. 2024 - 6:24
Pa ne samo z predsednico.svto je še najmanjši problem.
Pepe Vasjebe 23. 02. 2024 - 18:09
PRASEdnica ima premajhno plačo. O daj Bog, da bi on stavkala. to bi bil pravi Božji blsgoslov!
Dodaj komentar