Predstavljamo dvojno življenje Dušana Kebra, Jenullovega “postreščka”.

Dušan Keber, slika Nova24TV

Dušan Keber, zdravnik, politik in eden tistih, ki z levim kolesarjem Jašo Jenullom trosi neumnosti in blati zdravnike, ni kar tako. Še več, lepo tudi on uživa dvojo življenje, pišejo mladi zdravniki.

Dušan Keber ni samo ostareli prebivalec Slovenije in nekdanji zdravnik, ter politik. Je pa po novem, tudi levičarski aktivist, ki se “bori” proti dvojnemu “zaslužku” zdravnikov. S tem seveda nebi bilo nič narobe, če sam nebi počel isto. Kako že pravi pregovor, Najprej je potrebno pomesti pred svojim pragom?

Keber tako napada zdravnike, ki poleg dela v državnih zdravstvenih ustanovah izven njih v svojem prostem času opravljajo še dodatno delo, čeprav je kot profesor Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani preko svojega podjetja prirejal drage tečaje za mlade zdravnike. Tečaji so bili v marsikateri specialnosti praktično obvezni, dr. Keber pa je v enem vikendu zaslužil večkratnik mesečne plače zdravnika. Za pomoč pri organizaciji tečajev je uporabljal kar pisarniške usluge klinike, na kateri je bil zaposlen.

Glede na porast cen tečajev tekom let je cena dela dr. Kebra rasla hitreje od inflacije in tudi hitreje od rasti plač mladih zdravnikov, ki so se tečajev udeleževali.  Dušan Keber je postal leta 1996 strokovni direktor kliničnega centra, Hkrati je bil (in je še?) lastnik podjetja Educatio Medica. To je v hotelu Lek v Kranjski gori dolga leta redno organiziralo strokovne tečaje za zdravnike. Prijavnino se je plačevalo na žiro račun njegovega podjetja, prijave za dogodek zasebnega podjetja pa so zbirali v tajništvu Klinike za žilne bolezni UKC Ljubljana v nekdanji bolnišnici Trnovo, kjer je Keber delal.

Namesto organizacije izobraževanj v okviru fakultete ali svoje klinike, je Keber to počel tedaj praktično skorajda edini, kot zasebnik. Občasno celo v prostorih kliničnega centra. V času, ko je bil v javni službi, je znanje, ki ga je pridobil kot profesor in zdravnik javne bolnišnice, tržil v zasebnem podjetju. Tečaje je prirejal dolga leta, kot je zapisala ena od specialistk, so se specializanti praktično morali udeležiti tega tečaja…, je bilo »priporočljivo«. Plačali so ga sami ali njihov delodajalec – bolnišnica ali klinični center. In večina Kebrovih  tečajev potekala zanimivo, v hotelu v lastništvu Leka.

Kot razkriva ERAR je njegovo podjetje v letih 2009 in 2010 na veliko služilo z medicinsko fakulteto, zdravstvenim domom Ljubljana in Medvode. Saj ne da bi bilo s tem kaj narobe, a kot smo že zapisali pregovor, najprej je treba pomesti pred svojim pragom.

Povezane objave

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

8 komentarjev

Asun Šrorka 4. 03. 2024 - 2:20
Ta baraba je ukinil prevoz z resilci,razen ce nisi napol mrtev
METALLICA 4. 03. 2024 - 2:37
To delajo za dobro ljudi. Kako ste nerazumni. 😊😊🫠🫠🫠
Metod Kvargl 4. 03. 2024 - 8:40
Opažam zelo podcenjevalno in žaljivo retoriko do določenih oseb na tem portalu. SRAM VAS BODI! Ako boste preposlušali mnoge govore, ki jih je dr. Keber za medije priredil skozi čas, ne boste zamudili priložnosti videti, kako se tudi v slovenščini dá kaj kulturno in slovnično pravilno povedati. Znanje se seveda plača, to vemo vsi. V državnih institucijah se bogato plača pa tudi neznanje. A za to dr. Kebet gotovo ni kriv...
Brane 4. 03. 2024 - 10:08
Kaj pa razlog avtorja oziroma vsebine tega članka ne želite komentirati. Sprevržena dejanja vas ne motijo. Zato je kot je. Pravi svetnik tale dr. Keber.
Bobrock 4. 03. 2024 - 14:23
Tole je pa kar nizko od novinarja... hoteli smo kapitalizem, da pridni zasluzijo več...tip je imel podjetje, plačeval davke, je delal kot zdravnik (pa ne kot dvoživka), ni delal konkurečne dejavnosti (predavanja) in je logično, da je predajal znanje in izkušnje pridobljene tako na faksu, kot v praksi ali literaturi . Nič spornega, ni oškodoval davkoplačevalce, če je dvigal ceno, organizator pa ni našel drugega izvajalca, je to skladno s podjetniško dejavnostjo. Organizator bi ga lahko zavrnil in še nekaj: dokler nas bo vsak študent, sploh pa zdravniki, davkoplačevalce stal 200.000€+, imamo pravico zahtevati od njih delo, ker če štrajkam jaz, mi plača sindikat (iz zbranih članarin), ne pa delodajalec. In še nekaj, če jim ne paše, naj gredo privat, ali v tujino, kjer bodo delali za öjre, pa še več jih dobijo. Pa Brecelj ima prav: dati več tistim, ki so boljši, delajo več, odpustiti pa tiste, ki ne delajo, ali pa jim znižati plače skladno s količino in kvaliteto opravljenega (dajmo se obnašati kapitalistično, ni več socializma oz.komunizma, delat bo treba). In, Kebra so zjahali, ker jim je hotel nastaviti norme. Keber ga je cukal, je imel firmo, ampak še vedno je je bil pametnejši od večine treznih a pohlepnih zdravnikov, ki bi se šli uravnilovko. Srečno Slovenija.
Vipavec 4. 03. 2024 - 23:11
Zato je v Sloveniji tako kod je levi zagovarjajo kebra desni imajo svojega kebra. Ti razumnik povej kateri sindikat v času stavke plačuje plače iz članarin kaj si prišel iz Šarplanine.
Gren 5. 03. 2024 - 2:43
Keber ali ni to Majski hrošč?
LOVEC 5. 03. 2024 - 6:21
Levičarski pajac !
Dodaj komentar