Preiskava na RTV, zaradi podaljšanja snemanja na Prešernovi proslavi

zajem slike, RTV

Uroš Urbanija, direktor TVS, je včeraj sprožil posebno notranjo preiskavo, kdo je za to neposredno odgovoren, da je RTV že po odjavni špici podaljšala prenos za ceno Svetlane Makarovič, ki je samovoljno stopila na oder.

Kot piše portal Požar report je Uroš Urbanija, direktor TV Slovenija, že 6. februarja na pisno vprašanje odgovorne urednice informativnega programa TVS Jadranke Rebernik, njej in odgovornemu uredniku kulturno-umetniškega programa Andražu Pöschlu, odgovoril, da morebitnega podaljšanja prenosa prireditve po koncu proslave, ne glede na dogajanje z Makarovičevo, ne bo. Da se je prenos vseeno samovoljno podaljšal , naj bi bila posledica tajnega zakulisnega dogovora med vlado, Cankarjevim domom in posamezniki na RTV, predvidoma na ravni odgovornega urednika Pöschla, saj je malo verjetno, da bi režiser prenosa Božo Grlj in urednica Zemira Alejbegović Pečovnik to storila samo na svojo roko.

Sicer pa je bila Prešernova proslava v Cankarjevem domu, kot socialistična meka, nekaterih od volivcev pozabljenih levičarjev. Tam so se nastavljali prvi kumunist države Milan Kučan, nesojeni predsednik države Ivo Vajgl, nekdanji propadli politik, sedaj pa povratnik na sceno, kot državni svetnik Jožef Školč, pa nekdanja, za mnoge najslabša ministrica za kulturo Majda Širca, razvpiti poslovnežBožo Dimnik, že precej davno LDS-ovski jazzist Brane Rončel, pa tui RTV okras Miša Molk. Pa še kdo bi se našel. Niččudnea, da se je ootem na odru znašla še Svetlana Makarovič, “huligan” s protestov Jaša Jenull in povsem izpraznjeni Boris A. Novak.

Povezane objave

Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

Bogati ljubimci Golobove ljubice in ena najdražjih manikur na svetu?

4 komentarji

mapu 9. 02. 2023 - 3:59
Trije "klosharji" so se izgubili v Cankarjevem domu!
ZiZi 9. 02. 2023 - 6:28
In JAZ moram plačevati to skropucalo????ZAKAJ????
Anty Fašist 16. 02. 2023 - 12:21
Kdorkoli je bil odgovoren za podaljšanje prenosa mu je treba čestitat, Svetlanin nastop je bil daleč najboljši del proslave.
Anton Ljubi 18. 02. 2023 - 2:37
TESLO ZARUKANO NEANDERTALSKO
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več