Prižgan rdeči alarm. Tu je zapadlo tudi do pol metra snega.

Agencija za okolje opozarja na burjo, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala tudi hitrosti do 140 kilometrov na uro. Do večera bo zapadlo tudi do pol metra snega.

“Največ snega je zapadlo na jugovzhodu, na Dolenjskem in tudi ponekod na Notranjskem, tam okoli 20 centimetrov. V Novem mestu močno sneži, bolj kot gremo proti severu, manj je bilo padavin, ponekod je zapihal tudi severni, severovzhodni fen, zaradi tega ponekod višje temperature. V ljubljanski kotlini se na primer mešata dež in sneg,

V višjih legah in na jugovzhodu države močno sneži. Vremenoslovci pričakujejo, da bo prihajalo do težav in zastojev v prometu, možne so tudi težave zaradi vetrolomov. V jutranjih urah je na stotine gospodinjstev ostalo brez elektrike. Ciklonsko območje se pomika proti našim krajem, zato je v zračnem tlaku močan gradient, zaradi česar močno piha. Burja na Primorskem dosega hitrosti do 120 kilometrov na uro in se bo v prihodnjih urah še nekoliko okrepila. Dosegala bo lahko tudi hitrosti do 140 kilometrov na uro. Piše Žurnal24.

Previdno na cesti.

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več