Podpora vladi pada, najbolj priljubljen politik pa Anže Logar

Anže Logar, slika Rok Rakun

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Večina meni, da delo vlade ni uspešno, a hkrati to neuspešno delo podpirajo, sta pokazali raziskavi dveh agencij, ki merita javno mnenje v tednu dni, Mediane in Nina medije.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med med 16. in 19. januarjem na reprezentativnem vzorcu 715 vprašanih.

Podpora vladi Roberta Goloba je v januarski anketi Mediane za POP TV spet padla za slabe tri odstotne točke, podpira jo sedaj 50,6 odstotka anketirancev. Vladi ob tem nasprotuje 35,5 odstotka vprašanih. Stranka z najvišjo podporo sicer ostaja Gibanje Svoboda, a ji vsak mesec podpora pade. Tokrat jo podpira 28,3 odstotka vprašanih. Stranka SDS drži drugo mesto, a se njena priljubljenost z meseca v mesec veča.  Tokrat bi jo podprlo 20,3 odstotka vprašanih. Stranki Gibanje Svoboda je podpora od decembrske ankete padla za 1,6 odstotne točke, največji opozicijski stranki SDS pa je podpora zrasla za 1,7 odstotne točke.

Tudi ostalim parlamentarnim strankam je podpora padla.  Kar močno se je znižala podpora vsem trem manjšim strankam: najbolj NSi Mateja Tonina in Levici Luke Meseca, ki nebi prestopila parlamentarnega praga. NSi je po meritvi Mediane prehitela SD Tanje Fajon, ki je med manjšimi strankami izgubila najmanj. SD je tako tretje z 6,1 odstotka podpore (decembra 6,8 odstotka), NSi je četrta s 5,5 odstotka (8,5 odstotka), očitno se je sedenje na dveh stolih ne izplača. Zadnja je Levica, kateri se nebi uspelo uvrstiti v parlament, če bi bile volitve to nedeljo ima Levica le 3,7-odstotno podporo.

Med politiki najvišjo povprečno oceno po novem beleži poslanec SDS Anže Logar, na drugem mestu je predsednica republike Nataša Pirc Musar. Na tretje mesto je zanimivo napredoval minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, na četrtem pa ostaja premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob.

Lestvica najbolj priljubljenih strank, vir POP TV:

[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

V Levici svoje zaposlujejo kar vse povprek, tudi brez ustreznih izobrazb? Samo, da so “naši”