Psa pustil v pregretem avtomobilu. Pomagali so mu dobri ljudje, da ni poginil.

slika je simbolna

Danes okoli 12.30, ko je zunanja temperatura presegala 30 °C, smo bili obveščeni, da je na parkirnem prostoru v bližini enega od podjetij v širši okolici Maribora, na soncu parkirano tovorno vozilo, v katerem naj bi se že 2 uri nahajal mlajši pes.

Psa iz avtomobila rešili mimoidoči

Na vozilu so resda bila odprta okna, a na takovročem soncu bi to lahko bilo usodno za psa.  Na srečo so bila na vozilu odklenjena vrata, zato so jih navzoči odprli, spustili psa na plano in mu ponudili vodo. Pes je takoj poiskal zavetje v senci, kako vroče mu je bilo, pa bolj kot 1000 besed, pove priložena fotografija.


Policisti  so  ugotovili,  da  je  pes  leto  in 5 mesec star nemški ovčar. Njegovega  60-letnega lastnika so policisti našli v bližnjem podjetju, kjer je  izvajal  podizvajalska  dela.  Ker  jo  je  pes,  zelo  verjetno zaradi prisebnega  ravnanja domačinov, odnesel brez posledic, bodo policisti zoper lastnika podali predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu,  to  je Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

M.G.

Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?