Začelo se je, na zahodu Slovenije že močno dežuje, kako kaže za Maribor?

Za več delov Slovenije je prižgano rdeče opozorilo zaradi velike nevarnosti toče. Ponekod po državi se že pojavljajo močnejša neurja in nalivi. Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Promet je na takšnih območjih upočasnjen.

Za Maribor se pripravlja nevihta

Za večer nam vremenoslovci poleg velike toplotne obremenitve napovedujejo nevihte, ob katerih se lokalno lahko pojavi neurje z nalivi, s sunki vetra in točo. Iz smeri Avstrije so Goričko že zajele močnejše nevihte s točo in nalivi.

Morebitna neurja z morebitno debelejšo točo bodo predvidoma omejena sedaj na vzhodno Slovenijo. Zaradi predvidenih obilnejših nalivov lahko povsod nastanejo težave z meteorno vodo in hudourniškimi vodotoki. Osvežilo se bo, v nedeljo popoldne bodo marsikje v Sloveniji  le okoli 20 stopinj Celzija. Osvežilo se bo.

Tudi nedelja bo vremensko zelo nestabilna. Nad Jadranskim morjem se bodo večji del dneva prožile nove nevihte in se nato v obliki pasov ali nevihtnih linij pomikale nad Slovenijo, vmes pa bodo tudi obdobja brez padavin. Ob nevihtah bodo glavno težavo predstavljali predvsem močnejši nalivi, ki se bodo zaradi južnega vetra nad istimi območji lahko obnavljali tudi dalj časa.

M.G.

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?