Razkrivamo! Kako močno naj bi bil zadolžen “prodani” mariborski poslanec Gregor Židan?

Mariborski nadomestni poslanec Gregor Židan, (najbolj tihi poslanec v zgodovini), se je, kot smo že pisali, od stranke poslovil in odšel k socialnim demokratom. Bolj pa bode v oči razlog njegovega prestopa?

Blokirani računi Gregorja Židana?

Zagotovo gre za zanimivega poslanca, ki naj bi imel kljub odlični plači, blokirane račune svojega podjetja. Kapodol, ki je imelo že 48 dni blokiran račun. To pa še ni vse! V rdečem naj bi bilo tudi podjetje Gregorino, registrirano za strežbo pijač, katerega edini lastnik je Židan. V zadnjem letu naj bi imel že 41 dni blokirana računa, finančna uprava ga je označila z rdečo, ker ni prejela potrebnih dokazil, da so prispevki za plače zaposlenih poravnavni. Židan naj bi imel tudi  finančni izziv tudi na naslovu, kjer je stalno prijavljen. Lastnik nepremičnine je namreč družba za financiranje d.o.o. HETA Asset Resolution.

Židan naj bi bil vpleten v ilegalne športne stave. Pred leti naj bi vložil več kot pol milijona evrov, zaradi česar je kot priča sodeloval v sodnem postopku zoper organizatorje ilegalnih športnih stav. Kot je pojasnil ob robu današnje seje DZ, ni vedel, da gre za ilegalno stavnico, za sodelovanje pa se je odločil na podlagi zaupanja prijatelju.

V medijih, kot smo tudi mi že poročali so se pojavila namigovanja, da naj bi Gregor Židan za svoj poslanski transfer celo pokasiral denar, ki naj bi mu ga – na podlagi nekaterih javno dostopnih informacij (vir) – nakazal smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek.

Novico spremljamo naprej…

SIFA


Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca