Razrešen načelnik mariborske upravne enote

srecko-đurov-

Mariborska upravna enota res nima sreče. Ponovni je razrešen načelnik. Spomnimo se samo primera Ksenija Klampfer.

Razrešen načelnik mariborske UE

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes razrešil načelnika mariborske upravne enote Srečka Đurova in s četrtkom na njegovo mesto kot vršilko dolžnosti imenoval Danico Jevšovar, so za STA potrdili na ministrstvu. Dodali so, da je Koritnik načelnika o razrešitvi danes osebno obvestil.

Prav zanimivo je, da imata oba, tako naekdanja načelnica Ksenija Klampfer, kot sedanji (že razrešeni) načelnik  Srečko Đurov isti problem. Imenuje pa se Thompson. Oba sta koncert tega hrvaškega pevca nelegalno odpovedala. Sicer pa, kot so še pojasnili na ministrstvu za javno upravo, ga je minister Koritnik razrešil v skladu z zakonom o javnih uslužbencih, ki mu omogoča, da to stori v enem letu od nastopa funkcije, ne glede na razloge, ki jih sicer določa isti člen zakona.

Đurov je dejal, da naj bi bilo razlogov za razrešitev več, ni šlo samo za zadevo Thompson, sam pa jih vidi predvsem v tem, da se ni uklonil ali upognil, ker je delal, kot je prav in zakonito. Za Večer je še dodal, da ne namerava pravno izpodbijati odločitve ministra, saj spoštuje njegovo odločitev in se zaveda zakonske možnosti za razrešitev, piše SIOL.

Najbolj zanimivo pa je to, da imajo vsi takšni in podobni razrešeni načelniki iste izgovore, delali naj bi pošteno?

PM

Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca

1 komentar

dk 18. 02. 2021 - 9:45
Še dobro, da je minister Koritnik prebral moj komentar, da treba čefurja Đurova razrešit. Ni mi pa všeč, da javno podpira NEZAKONITO prepoved koncerta Thomsona. Potem mora tudi javno podpirati in prepovedati nastope v Slovenije ženi srbskega klavca Ceci in četniku Bori Đorđeviću. Upam, da se bo izjasnil tudi o tem. Kajne SMC-jev minister Koritnik?!
Dodaj komentar