Rok Snežič: “Mesec naj kazen odsluži z delom za boga in cerkev!”

Luka Mesec, fotomontaža

Predstavniki Levice, verjetno misijo, da lahko povedo vse, kar jim pade na pamet, se sprenevedajo in zavajajo kogarkoli? No pri Roku Snežiču jim to ni uspelo.

 

Bivši koordinator Levice in sedanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je na volitvah z Levico kar močno pogorel, Luka Mesec, si je nakopal že drugo Snežičevo zasebno tožbo zaradi žaljive obdolžitve. Prvo si je prislužil z izjavo na soočenju devetih predstavnikov parlamentarnih strank na TV Slovenija 24. marca lani. “Rekel je, ‘da sem jaz kriminalec, ki kadruje v Janševi vladi, da sem stric iz ozadja, veliki kriminalec, ki se preganja v Bosni,” je dejal Snežič, ki ni niti član Slovenske demokratske stranke.

 

Rok Snežič je za Mesca zahteval pogojno zaporno kazen, prenehanje funkcije ministra in prepoved udejstvovanja v politiki vsaj leto dni, čeprav je “za to kaznivo dejanje predpisana celo zaporna kazen”. 

 

Tokrat je šlo že za drugo tožbo mariborskega podjetnika Snežiča zoper ministra Luko Mesca. Mesec je v informativni oddaji 24 ur na POP TV v prispevku Staše Lozar z naslovom Rok Snežič toži ministra Meseca med drugim dejal: “Za nekoga, ki je bil pravnomočno obsojen, izgnan iz Bosne in Hercegovine (BiH), za katerega cela Slovenija ve, da se pač ukvarja s posli, ki mejijo ali celo so neke vrste davčno utajevanje, mislim, da pač kriminalec ni na noben način žaljiva obtožba. “Piše Žurnal24

 

Prav zanimiva pa je kazen, ki jo Snežič predlaga za Luko Mesca “Javna dela v korist Karitasa ali pravoslavne cerkve. Če bo pameten, bo priznal krivdo in opravil dela v splošno korist, v dobro boga in cerkve,” je dejal Snežič

 

Če bi do tega res prišlo, se nam zna Mesec še zasmiliti, saj verjetno cerkve še ni videl od znotraj.

 

Povezane objave

Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

2 komentarja

Zdenka Prešern 19. 09. 2023 - 14:35
bravo Rok Snežič POŠTENO
Čunga Lunga 20. 09. 2023 - 2:21
Mesečni luka ,da bi delal ? V času pomoči v poplavah je zbiral kamenčke v svoj ajmarček.
Dodaj komentar