V Ivančni Gorici zaradi migrantov organizirali vaške straže. Tudi Jelinčič obljubil pomoč?

slika je smbolna, radio Krka

Golobovo trmoglavljenje se ne izplača. Tudi v občini Ivančna Gorica, je migrantov vse več. Domačini so zato zaskrbljeni in se že organizirajo v vaške straže.

Po besedah podžupana Tomaža Smoleta se je v zadnjem času povečalo tako število kraj kot vlomov, predvsem na gradbišča in v gospodarske objekte, pa tudi zasebne. Posledično je narasla škoda, kar povzroča nejevoljo in zaskrbljenost pri ljudeh. Zadeva je šla celo tako daleč, da se je skupina krajanov, predvsem podjetnikov, samoorganizirala in ponoči izmenično fizično nadzoruje gradbišča in druge izpostavljene objekte.

Oglasil se je udi borec proti migrantom in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič, ki je ponudil celo pomoč, v kolikor jo bodo domačini potrebovali.

 

Na PU Ljubljana tudi niso naklonjeni samoorganiziranju posameznikov, da preprečijo vlome, oz. mu celo nasprotujejo. Ustava resda “zagotavlja svobodo zbiranja in združevanja, vendar te aktivnosti ne smejo posegati v pristojnosti in naloge, ki jih lahko izvajajo le državni organi”.

Očitno pod to vlado, ki migrante obravnava, kot prvorazredne državljane, tudi v Ivančni Gorici ne bo nič bolje? Bodo policisti sedaj preganjali domačine, namesto migrantov?

Povezane objave

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

3 komentarji

mona lisa 20. 09. 2023 - 2:23
Žalostno je da se bomo morali počasi vsi državljani branit sami pred to migrantsko vojsko ker nas ta vlada in policija ne brani. Bomo si počasi morali nabaviti orožje da bomo branili svojo lastnino in celo življenje?
Ivan 20. 09. 2023 - 3:21
Pa še proti komunajzerski oblasti in njihovim miličnikom se bo treba boriti.
Darinka 20. 09. 2023 - 4:43
Popolnoma se strinjam, da državljani branijo svojo imovino, saj je več kot očitno, da država svoje naloge ne opravlja tako, da bi se državljani počutili varne.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več