RTV vam lahko na dom pošlje inšpektorje!

slika: domovina.si

Če vas RTV Slovenija utemeljeno sumi, da niste prijavili sprejemnika, torej, da tudi ne plačujete RTV-prispevka, lahko podajo prijavo na Tržni inšpektorat Republike Slovenije.

RTV vam lahko pošlje na dom Tržni inšpektorat

Kot smože poročali, če imate pametni mobilni telefon, tablico ali računalnik z internetnim dostopom in ste do zdaj plačevali nižji RTV-prispevek, to je 3,77 evra, ga boste po novem 12,75. Če se boste v odgovoru RTV Slovenija seveda izjasnili, da tako napravo imate (mimogrede, če na poziv ne boste odgovorili, vam bodo obesili polni RTV-prispevek!).

Kako pa bo RTV Slovenija lovila tiste, ki se bodo izrekli, da imajo še vedno samo radijski sprejemnik in nobene od zgoraj omenjenih naprav z dostopom do spleta? »Nadzor bomo izvajali tako, kot smo ga izvajali doslej. RTV Slovenija ima v primeru utemeljenega suma neupoštevanja zakonskih določb s področja RTV prispevka možnost podati prijavo na Tržni inšpektorat Republike Slovenije, ki je v skladu s 44. člen ZRTVS-1 zadolžen za izvajanje inšpekcijskega nadzora. Za ugotovljeni prekršek lahko izreče denarno kazen oz. globo v skladu s 43. členom ZRTVS-1,« odgovarjajo iz RTV Slovenija.

RTV Slovenija si pri pridobivanju novih zavezancev pomaga s podatki o odjemalcih oziroma plačnikih električne energije, za kar ima pravno podlago v zakonu.

“Izvaja pa se redno nadzor na terenu nad prijavljenimi sprejemniki, ki so namenjeni javni rabi in so nameščeni v lokalih, trgovinah, frizerskih salonih, fitnes centrih in podobno. Iz tega naslova je bilo v zadnjem letu (2018) odkritih in na novo prijavljenih prek 2000 sprejemnikov,” pravijo na RTV.

VIR: slovenske novice

Do kdaj še, Slovenke in Slovenci?

MG

 

Povezane objave

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!