S koronavirusom okužen strokovni sodelavec k kabinetu Janeza Janše!

slika Twitter

“Eden od uslužbencev kabineta predsednika vlade je bil zaradi slabšega počutja včeraj na testiranju za COVID-19. Ker je bil test pozitiven, smo v skladu s smernicami in epidemiološkimi priporočili  NIJZ za vse zaposlene, ki so bili v stiku z navedenim uslužbencem, organizirali testiranje.

Testi zaenkrat negativni

Rezultati vseh testov so bili negativni. Glede morebitnih dodatnih ukrepov smo v stiku s pristojnim epidemiologom, ki je priporočil, da se v prihodnjem tednu izvede kontrolno testiranje. Sodelavka, ki sicer z obolelim deli pisarno, pa bo kljub dobremu počutju in negativnemu testu preventivno ostala v karanteni do kontrolnega testiranja.V kabinetu predsednika vlade striktno izvajamo priporočila NIJZ glede preprečitve morebitnih okužb s koronavirusom, zato dodatni ukrepi niso potrebni. Vsi zaposleni so pozvani k samozaščitnemu in odgovornemu ravnanju.

Predsednik vlade se je iz preventivnih razlogov že večkrat testiral za COVID-19. Tokrat se testiranja ni udeležil, saj ni bil v stiku z okuženim sodelavcem,” so zapisali. Premier Janez Janša je bil namreč ta teden na dopustu in ni bil med tistimi, ki so bili v zadnjem mesecu v stikih z okuženim strokovnim sodelavcem.

O PODROBNOSTIH BOMO ŠE POROČALI!

MG


Povezane objave

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.