Rogaška Slatina je novo žarišče koronavirusa. V karanteni pa župan sosednje občine Rogatec!

slika: blog.uporabnastran.si

V enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina so v sredo zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom pri otroku, v četrtek pa še dve okužbi pri strokovnih delavkah.

Okužba v vrtcu v Rogaški Slatini

V enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina so v sredo zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom pri otroku, v četrtek pa še dve okužbi pri strokovnih delavkah. V karanteni je tako 41 otrok in šest zaposlenih, je povedala ravnateljica vrtca Majda Plavčak. Kot je dejala Majda Plavčak, so v Vrtcu Rogaška Slatina zaprli tri igralnice, umivalnico in enega izmed vhodov oz. so zaprli tisti del vrtca, kjer so zaznali okužbo. Vrtec je še vedno odprt, otroci pa lahko vstopajo skozi pet preostalih vhodov. V vrtcu so v stalnem stiku z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, v četrtek pa so z zunanjimi izvajalci opravili temeljito razkuževanje prostorov, v katerem so bile okužene osebe.

V karanteni župan Rogatca

Je pa v karanterni župan sosednje občine. Martin Mikolič, župan Rogatca, povedal, da je v karanteni skupaj s soprogo, ker sta bila v stiku s taščo, ki je okužena z novim koronavirusom. Za zdaj se počuti dobro, testiral se ni, karantena pa se mu bo iztekla v četrtek.

O stanju v rogaški Slatini in o stanju župana občine Rogatec bomo še poročali!

MG


Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.