Saj ni res, pa je! Z državnimi uradniki sestankuje Golobova ljubica in njen pes?

Očitno najnovejša ljubica, sicer še vedno poročenega Goloba dobiva vpliv tudi v politiki. In očitno ne samo ona, tudi njen pes. Nedavno sta se mudila pri državni sekretarki na sestanku za pravice živali,

V medijih se vse bolj izpostavlja nenavadna situacija, ko si je premier Robert Golob ne glede na to, da je (še) poročen, omisli ljubico, nekdanjo misico in lobistko Tino Gaber, ki očitno dobiva vse večji vpliv na področjih, ki jo posebej zanimajo – prehranskem (je zaprisežena veganka) in na področju zagovornikov pravic živali. Piše portal Reporter.

No, kaj ima Gabrova na krožniku, v bistvu ne zanima nobenega, tudi če bi jedla golobe, pa čeprav naj bi jo sosedje v bloku imeli dovolj, ker svojo balkansko glasbo jezi sosede. Bolj bode v oči dejstvo, da ima vse večji vpliv tudi v politiki, čeprav ni nič drugega, kot ljubica predsednika vlade. V premierjevem kabinetu naj bi namreč postala članica delovne skupine za pravice živali, naj bi pa tudi neformalno sodelovala v strateškem svetu za prehrano, ki je posvetovalno telo od predsednika vlade.

 

Kot piše Večer, je bila Gabrova v okviru »dialoga s civilno družbo« udeležena pri sestanku na temo pravic živali. Na sestanku so bili, kot piše v uradnem sporočilu na vladni strani, predstavniki prostovoljnega Društva Tačke pomagačke in drugi predstavniki zagovornikov živali. Sprejela sta jih državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimilijana Polak (iz kabineta predsednika vlade) in vodja kabineta na ministrstvu za kmetijstvo Dejan Süč.

Kdo je Gabrovo povabil na sestanek in katero organizacijo zastopa na srečanjih z državno sekretarko, nismo uspeli izvedeti. Tudi tega ne, kakšno funkcijo je za mizo imel pes? 

Povezane objave

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

2 komentarja

alojz 24. 03. 2023 - 10:24
Tale kuža porabi mesečno ene dva povprečna penziona.
Dizzy Spellbound 25. 03. 2023 - 6:07
Na sestanku je manjkal ptič Golob .....
Dodaj komentar