Kmetje s traktorji na protest kar pred parlament. Shod tudi v Mariboru. #video #slike

kmečki punt. zajem slike N1, slika je simbolna

Kmetje po vsej državi stavkajo. Vseslovenski kmečki upor je od 13. ure dalje potekal pn vsej Sloveniji. Tudi v bližini Maribora, kjer so se kmetje zbrali  v bližini letališča Edvarda Rusjana in izražali svoje zahteve do države.

Več kmetijskih organizacij je pred današnjim protestom predstavilo osem zahtev, ki jih bodo predali vladi. Med drugim pozivajo, naj nove okoljske zahteve ne presegajo realnih zmožnosti kmetovanja. Na srečanje z vladno stranjo bodo čakali 10 dni, nato bodo proteste stopnjevali. 

Kmečki punt v Mariboru

Kolona traktorjev je obkrožila stavbo državnega zbora, nato pa so se usmerili proti Gregorčičevi ulici še do poslopja vlade, od koder so se po Prešernovi cesti vrnili nazaj pred državni zbor. Po nekaterih ocenah je promet v glavnem mestu ohromilo okoli sto traktorjev, števili pa so imeli s seboj tudi transparente z napisi nasprotovanja izgradnje kanala C0.

Veli odziv na prvi vseslovenski kmečki punt je tudi na družbenih omrežjih:

Še več video posnetkov in slik iz vseslovenskega kmečkega punta in posebna reportaža v jutrišnjem članku.

Povezane objave

Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

Bogati ljubimci Golobove ljubice in ena najdražjih manikur na svetu?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več