Samotestiranje učencev, predlog, za novo šolsko leto!

samotestiranje, slika je naključna

Predsednica društva ravnateljev in zveze srednjih šol Nives Počkar, se strinja s predlogom, da šole v jeseni ostanejo odprte. Zato samostestiranje, poleg prezračevanja prostorov v šoli ostaja tudi v jeseni. 

Neverjetno resnično. Spomnite se neverjetnega pogroma na vlado Janeza Janše zaradi samotestiranj učencev v šolah. Sedaj pa v vladi Roberta Goloba predlagajo povsem isto stvar. Kar je seveda prav. A zakaj je bilo potrebnega toliko sovraštva, ko enako stvar predlaga nekdo drugi?

“Ob najpomembnejšem ukrepu – samotestiranju v domačem okolju – bomo zelo računali na to, da bodo ljudje to sprejeli kot del odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja bolezni covid-19. Vse to pa z namenom, da šole in vrtci ostajajo odprti, kar je naš glavni cilj,” je po današnjem sestanku delovne skupine za področje vzgoje in izobraževanja pojasnila ena od članic skupine Nives Počkar. Poudarila je, da gre pri predlogu uvedbe samotestiranja na okužbo s koronavirusom samo za enega od mogočih scenarijev.

Posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), ki jo vodi epidemiolog Mario Fafangel, je pred dnevi za šolski prostor namreč pripravila dva scenarija. Po prvem bi se v šolah samotestirali le dijaki in učenci s simptomi okužbe in tisti, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi, po drugem pa bi bilo testiranje vsaj enkrat na teden obvezno za vse. Piše portalSiol.net.

Število okuženih s koronavirusom, kljub drugačnim napovedim ministra za zdravje žal ne upada.

Čaka nas torej zanimiva in turbolentna jesen.

Povezane objave

Golobov popoln nadzor nad mediji v Sloveniji, kot Hitlerjev leta 1933 v Nemčiji?’#Odzivi

Golobov zakon o RTV odhaja na Ustavno sodišče?

Minister za zdravje, po Golobovem ukazu grozil zdravnikom zaradi stavke?

2 komentarja

Aljosa Fux 9. 08. 2022 - 13:08
Veliko ukrepov bivše vlade je bilo dobrih, pozitivnih, zatikalo se je pri predstavitvi le-teh, načinu komunikacije, odnosù vlade z mediji ...
Hydreon 26. 11. 2022 - 10:42
tbh even if i was suuuuuuper religious i would not expect a message from god while doing that... id expect that god would choose a fitting time
Dodaj komentar