Samotestiranje učencev, predlog, za novo šolsko leto!

samotestiranje, slika je naključna

Predsednica društva ravnateljev in zveze srednjih šol Nives Počkar, se strinja s predlogom, da šole v jeseni ostanejo odprte. Zato samostestiranje, poleg prezračevanja prostorov v šoli ostaja tudi v jeseni. 

Neverjetno resnično. Spomnite se neverjetnega pogroma na vlado Janeza Janše zaradi samotestiranj učencev v šolah. Sedaj pa v vladi Roberta Goloba predlagajo povsem isto stvar. Kar je seveda prav. A zakaj je bilo potrebnega toliko sovraštva, ko enako stvar predlaga nekdo drugi?

“Ob najpomembnejšem ukrepu – samotestiranju v domačem okolju – bomo zelo računali na to, da bodo ljudje to sprejeli kot del odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja bolezni covid-19. Vse to pa z namenom, da šole in vrtci ostajajo odprti, kar je naš glavni cilj,” je po današnjem sestanku delovne skupine za področje vzgoje in izobraževanja pojasnila ena od članic skupine Nives Počkar. Poudarila je, da gre pri predlogu uvedbe samotestiranja na okužbo s koronavirusom samo za enega od mogočih scenarijev.

Posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), ki jo vodi epidemiolog Mario Fafangel, je pred dnevi za šolski prostor namreč pripravila dva scenarija. Po prvem bi se v šolah samotestirali le dijaki in učenci s simptomi okužbe in tisti, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi, po drugem pa bi bilo testiranje vsaj enkrat na teden obvezno za vse. Piše portalSiol.net.

Število okuženih s koronavirusom, kljub drugačnim napovedim ministra za zdravje žal ne upada.

Čaka nas torej zanimiva in turbolentna jesen.

Povezane objave

Miklavževo politično omizje s portalom e-maribor.si in televizijo RTS!

Kako direktor Pošte Slovenija plačuje svojo naklonjenost Robertu Golobu?

To je trasa petkovega shoda upokojencev! Avtobusni prevoz tudi iz Maribora!

1 komentar

Aljosa Fux 9. 08. 2022 - 13:08
Veliko ukrepov bivše vlade je bilo dobrih, pozitivnih, zatikalo se je pri predstavitvi le-teh, načinu komunikacije, odnosù vlade z mediji ...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več