Javno mnenje. Podpora SDS krepko navzgor. Levica strmo pada.

Po podatkih javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo, SDS Janeza Janše podpira 27,4 odstotka opredeljenih volivcev, kar je skoraj štiri odstotne točke več kot pred mesecem dni.

Podpora je v primerjavi s preteklim mesecem zrasla še stranki SD Tanje Fajon na 9,6 odstotka in NSi Mateja Tonina na 8,6 odstotka. Medtem ko je podpora največji vladni stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba padla na 37,1 odstotka, podobno so nižjo podporo tokrat namenili tudi Levici Luke Meseca.

Po merjenju agencije Mediana: Podpora stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba je v primerjavi s preteklim mesecem nekoliko upadla, a s 37,1 odstotka ostaja na vrhu. Sledi SDS Janeza Janše, ki ji je podpora zrasla za kar 3,9 odstotne točke, na 27,4 odstotka. Gre za najvišjo izmerjeno podporo stranki SDS od septembra 2018, odkar merjenje javnega mnenja za Delo opravlja agencija Mediana. Na tretjem mestu ostaja SD Tanje Fajon z 9,6-odstotno podporo. Podpora je zrasla tudi četrtouvrščeni NSi Mateja Tonina, ki jo podpira 8,6 odstotka opredeljenih volivcev. Podobno kot Gibanju Svoboda je podpora v zadnjem mesecu padla tudi Levici Luke Meseca. Podpira jo 4,6 odstotka volivcev, kar je 1,2 odstotne točke manj kot pri zadnjem merjenju.

Po merjenju agencije Parsifala: Tudi po Parsifalu je Gibanje Svoboda, Roberta Goloba na prvem mestu, a le z 36.5% podporo, Vse bližje prvemu mestu je SDS Janeza Janše, z 33.1%, po Parsifalu je Toninova Nova Slovenija (NSi), prehitela SD Tanje Fajon. NSi ima tako 7.9%, SD pa le 6.4%. Še slabše se je odrezala Levica Luke Mesca, ki bi z 3.2% ostala izven parlamenta. Prehitela bi jo celo Stevanovičeva Resnica, ki bi dobila 3.6% in prav tako ostala pred parlamentarnim pragom.

vir SIOL

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

2 komentarja

zdrava.pamet 9. 08. 2022 - 4:26
Vorkapić na 24 ur spet navija za ruse...Med junaštvom in korupcijo: služabnik ljudstva? Mirko Vorkapić Ob začetku ruske invazije na Ukrajino je Volodimir Zelenski okrog sebe združil celoten narod in postal eden najbolj prepoznavnih in karizmatičnih obrazov Evrope. K njemu so poleg svetovnih politikov romali tudi številni zvezdniki, skupaj z ženo sta pozirala za Vogue in naletela na nezadovoljstvo dela javnosti. Ta je bila aktualnemu predsedniku pred začetkom vojne izrazito nenaklonjena. Razlog pa so sumi o vpletenosti v neskončni krog korupcije, ki Ukrajino pesti še iz časov razkroja sovjetske države in burne tranzicije, ki je rodila nedotakljive oligarhe. Eden od teh je tesno povezan z aktualnim predsednikom.
BOBUBOB 9. 08. 2022 - 4:56
Povprečnega volilca tule zanima le, ali je nekdo leve ali takoimenovane desne barve. Kaj,kje in kako pa je tisti osebek v resnici doslej delal ter kako resnicoljuben je - ne briga nikogar. Vse ' kar je potrebno' mu povedo po RTV ali NOVA24. Povprečnemu Slovencu torej sploh ni treba misliti. Kovid,vojna,podnebne spremembe, gospodarstvo, energetika... eno samo sprenevedanje..in če jim kdo pokaže golega cesarja, je zarotnik.
Dodaj komentar