Sanja Ajanović Hovnik odstopila z mesta ministrice za javno upravo

Foto: Facebook

Sanja Ajanović Hovnik se je v zadnjih dneh soočala s kritikami zaradi visokih stroškov službene poti delegacije ministrstva v New York, ki je državo stala več kot 33 tisoč evrov, ter zaradi poteka razpisa za nevladne organizacije.

V odstopni izjavi predsedniku vlade je poudarila, da ima čisto vest, saj ni storila ničesar nezakonitega, ter zagotovila, da je bil omenjeni razpis izveden transparentno. Izrazila je željo, da pristojni organi čim prej opravijo svoje delo. “Verjamem, da bi moje vztrajanje med tekočimi uradnimi postopki pri pristojnih organih, ob tako neusmiljeni kampanji, škodovalo delu vlade, stranke, ministrstva in države,” je zapisala ter premierju Golobu sporočila, da nepreklicno odstopa s funkcije ministrice.

Včeraj v oddaji Tarča je vztrajala pri svoji trditvi, da je ravnala zakonito in transparentno v zvezi z javnim razpisom, ob tem pa poudarila, da bo prevzela politično odgovornost in odstopila, če ji bo katera od pristojnih institucij dokazala nasprotno.

 

[color-box color=”blue”] Predsednik vlade je dolžan Državni zbor (DZ) obvestiti o odstopu ministra najkasneje v sedmih dneh po prejemu odstopne izjave. Obvestilo o odstopu se mora uvrstiti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Po seznanitvi poslancev z odstopom ministra funkcija slednjega preneha. Nato mora premier v skladu s poslovnikom DZ v desetih dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.[/color-box]

 

Premier Golob je v svojem prvem odzivu na odstop ministrice za javno upravo izjavil, da sprejema njen odstop.

 

Kljub nedavnim kritikam, ki so bile izražene v zvezi z njenim delom, je še ta teden izrazil svoje zaupanje v ministrico. Vendar pa je poudaril, da ko minister enkrat odstopi, ni druge možnosti kot sprejeti ta odstop. “Vse, kar lahko storim, je sprejeti to odločitev,” je dejal.

 

 

Preberite tudi: Sanja Ajanović Hovnik je v Tarči lagala?

Povezane objave

Slikanje predsednice države, v posmeh vsem žrtvam komunističnega nasilja!

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.