Se je zmešalo tudi Toninu? Vidi veliko koalicijo med SDS in Svobodo?

Matej Tonin, slika twitter

Očitno ima po Janezu Pogorelcu občasne halucinacije o Janezu Janši tudi predsednik Nove Slovenije Matej Tonin, ki sanja o veliki koaliciji med Svobodo in SDS.

Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin je šel celo tako daleč,  da je v pismu članstvu svoje stranke zapisal, da obstaja zakulisno sodelovanje med Janezom Janšo in Svobodo ter da bo čas pokazal, ali gre tudi za pripravo terena za sklenitev velike koalicije med Janezom Janšo in Robertom Golobom.

“Zadnji dnevi so politično pestri in vroči, nikakor pa ne naključni. O vsem tem so nas namreč vnaprej tudi ‘prijazno’ opozorili,” svoje včerajšnje pismo članstvu Nove Slovenije. Med drugim je zapisal, da so bili pred izbruhom afere DARS od tistih blizu vlade obveščeni in prijazno opozorjeni, naj prenehajo z aktivnostmi na komisiji za nadzor javnih financ, s strani SDS pa da naj prekličejo izjavo, da ne bodo več podpirali Janeza Janše, sicer jih bodo zmleli.

“V javnosti nismo izpostavljali, da se Janša in Golob v zakulisju dogovarjata o razrešitvi Urške Klakočar Zupančič, kar je Janša prvič javno priznal v oddaji 24 ur zvečer. Nismo problematizirali dogovorjenih terenskih srečanj Janše in Goloba. Prav tako nismo potencirali, da je Svoboda poleti zaustavila Mojco Šetinc Pašek pri preiskovanju financiranja medijev SDS,” je Tonin navrgel nekaj neumnosti na papir in strašil svoje člane. 

Očitno je, da bi morala Tako Pogorelec, ki Janšo sanja vsak večer, kot tudi Tonin, ki je z Janšo verjetno obseden, poiskati kakšno zdravniško pomoč. Tako blebetanje v luno, namreč ni zdravo. 

Šef NSi gre še korak naprej in napiše, da bo čas pokazal, ali so “opisane aktivnost priprava terena na veliko koalicijo.” Na neumnosti, ki jih kvasi Matej Tonin se je odzval Janez Janša., ki je zapisal: Evo, še zadnji dokaz, da se je globoka država odpovedala predsedniku vlade Robert Golobu. Zapušča ga tudi Nova Slovenija, ki   pa na predčasne volitve ne bi šla. Strici ne dajo. Niti besede o edinem produktivnem izhodu iz aktualne godlje.

Kot je zaključil Janez Janša: “Dr. Bajuk se obrača v grobu, ko vidi, kakšnim prevarantom je nekoč ugledna stranka padla v roke.”

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali