Ob novem vodstvu na RTV, verniki ostali tudi brez nedeljskih maš?

Prenos bogoslužja, slika je simbolna

Le kdo je ukazal, da se iz bazilike Marije Pomagaj na Brezjah, ne prenašajo več nedeljska bogoslužja? V nedeljo, ste lahko namreč zaman čakali na prenos maše.

Programska svetnica v Svetu RTV SLO, ki zastopa registrirane verske skupnosti v državi, je predstavnica Evangeličanske cerkve dr. Klaudija Sedar. Tu ta ni znala povedati, pravega vzroka nedeljskega nepredvajanja, oziroma povedano drugače, šlo naj bi za vedno isti izgovor – tehnične težave. Pa kar bi to že pomenilo.

V službi za komuniciranje RTV Slovenija, so ponovili isti izgovor, da so bile tehnične težave na zvezah prenosa, kar se je očitno zgodilo prav v nedeljo. Dodali so še, da bo TV Slovenija tudi v obdobju od oktobra do decembra ob nedeljah redno prenašala bogoslužja iz katoliških in evangeličanski cerkva.

Ob dnevu reformacije in ob božičnih praznikih naj bi bili načrtovani praznični prenosi bogoslužij. A ker je tehnika nerodna reč, ki pri novem (levem) vodstvu rado zataji prav ob nedeljah in praznikih, pa še “janšisti”, po navodilu Goloba ne smejo sodelovati, se resnično sprašujemo ali bomo za praznike res videli prenose bogoslužij.

 

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

1 komentar

Slovenec 33 1. 11. 2023 - 5:31
Slovenija je okupirana država s strani rdečih klerikalcev in oni so prepovedali prenose maš, ker te žalijo njihova verska čustva. Kaj je tu čudnega? To je nova stvarnost.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več