Škandal, ki že močno odmeva! “Putinova” Ana Netrebko bo nastopila v Ljubljani!

Koncert ruske sopranistke Ane Netrebko ostaja na programu, je napovedal direktor in umetniški vodja Ljubljana Festivala Darko Brlek. 

Sramota, katero si je privoščil festival Ljubljana že močno odmeva. ne samo pri nas, ampak tudi v tujini, kjer Putinova Ana Netrebko ne sme nastopati. Ane Netrebko, ki bo nastopila skupaj z možem, tenoristom azerbajdžanskega rodu Jusifom Ejvazovom. je v preteklih letih veljala za veliko podpornico Kremlja. Leta 2014 je tudi pozirala z zastavo proruskih separatistov v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine.

“Kultura je najmočnejše orožje v vojni proti Rusiji. Več stoletij je Rusija izkoriščala ravno kulturo za prikrivanje svojih imperialističnih zločinov. In dokler Rusija načrtno izvaja genocid nad ukrajinskim narodom in njegovo kulturo, obstreljuje z raketami otroške zdravstvene domove, porodnišnice, univerze, šole, muzeje, cerkve, knjižnice, je kakršnokoli sodelovanje s tistimi, ki podpirajo vojne zločine, nesprejemljivo,” so Ukrajinci živeči v Sloveniji zapisali v peticiji, katero so poslali organizatorju Festivalu Ljubljana.

 

V Festivalu Ljubljana sicer pravijo glasba je tista, ki postavlja mostove. Tisti, ki jih rušijo, so politiki. Brlek je spomnil, da je tudi sam kot glasbenik nastopil tako v Beogradu kot v Sarajevu. In to v času, ko sprti strani med seboj nista komunicirali. Brlek pravi, da gre pri nasprotovanju gostovanja ruske zvezdnice za politizacijo.  A ravno vojna v Ukrajini je pokazala, da je fašizem, ki ga izvaja Rusija v Ukrajini nesprejemljiv. Zato celotna Evropa na Rusijo izvaja pritisk, tako v gospodarskem, športne in tudi kulturnem smislu. Pri tem ne gre za politizacijo, ampak za pritisk na Rusijo, da se tudi zaradi tega čimprej konča vojno v Ukrajini. 

Zagotovo pa nastop ruske sopranistke, ki podpira Putinov režim ne pripomore k dobrim odnosom, ki jih naša država (zaenkrat še) goji z Ukrajino. Mnogi na družbenih omrežjih že napovedujejo shod proti nastopu Ane Netrebko.

 

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Če to ni najbolj bizaren nepremičninski oglas za hišo sredi Ljubljane.

Našli novo starleto? Kandidate za Evropske poslance Svobode je postrojila kar Golobova ljubica.