Slika, ki razburja. Županja občine Črna na Koroškem, s partizansko čepico?

Družbena omrežja je preplavila slika, kjer županja občine Črna na Koroškem, mag. Romana Lesjak “paradira” s partizansko čepico na glavi.

Županja Črne na Koroškem na javni proslavi oblečena v čepico z rdečo zvezdo , se vam zdi normalno, da v letu 2022 javna osebnost hodi naokoli oblečena v simbole pod katerimi je bilo umorjenih mnogo preveč nedolžnih ljudi?” Je na svojem družbenem omrežju zapisal eden od uporabnikov družbenih omrežij.

Slika, se je bliskovito razširila tudi na družbenih omrežjih, ljudje pa so se spraševali o primernosti, da se na javni proslavi, javna oseba, kot je župan(ja) sprehaja s partizansko čepico sredi 21. stoletja. Veliko je bilo tudi jeznih komentarjev. Tudi mi smo županji postavili vprašanje glede primernosti, odgovore še čakamo in jih bomo tudi objavili. 

Na spletni strani občine Črna na Koroškem, se županja Romana Lesjak opisuje, kot  socialno čuteč človek, ki razume stisko ljudi in jim vedno prisluhne. Je torej razumela tudi stisko tistih ljudi, katerim so, ravno ljudje, ki so nosili take partizanske čepice, v izvensodnih pobojih, pobili njihove družine, sorodnike, prijatelje?

 

Povezane objave

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)