Šolske klopi so že pripravljene na vrnitev otrok, kaj pa naše ceste?

Slika: Policija

V teh dneh otroci že pripravljajo svoje šolske torbe in se veselijo ponovnega srečanja s sošolci, nekateri pa z nestrpnostjo pričakujejo, da bodo prvič sedli v šolske klopi. Da bi bila njihova pot v šolo in domov varna, bodo policisti do 6. septembra 2020 z različnimi aktivnostmi skrbeli za njihovo varnost.

Starši, pripravite svoje otroke za udeležbo v prometu, vozniki, pazite nanje!

V prvih šolskih dneh bodo policisti obiskali šole in nadzirali hitrost v bližini šolskih poti

V prvih šolskih dneh bodo policisti obiskali nekatere osnovne šole in skupaj z ravnatelji ter mentorji prometne vzgoje na roditeljskih sestankih starše prvošolčkov seznanili z nevarnostmi, ki na cesti prežijo na najmlajše, jim svetovali, kako naj poskrbijo za varnost otrok v cestnem prometu in kakšne dolžnosti imajo kot starši z vidika varnosti cestnega prometa. Tudi za otroke bodo ponekod pripravili krajša predavanja o prometni varnosti ter jim tako pokazali, kako naj se varno vključujejo v cestni promet, bodisi kot pešci, kolesarji ali vozniki mopedov.

Umirjanje prometa je še posebej pomembno v prvih dneh pouka, ko otroci prihajajo v šolo in se vračajo domov še povsem razigrani ter pod vtisom počitniških doživetij. V tem času bodo preverjali tudi:

  • ali otroci nosijo rumene rutice in odsevna telesa
  • ali so mopedi, s katerimi se vozijo otroci in mladoletniki, ustrezno opremljeni in tehnično brezhibni ali starši pri prevozu otrok (pravilno) uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme
  • izvedli bomo tudi več poostrenih nadzorov tehnične urejenosti avtobusov in drugih vozil, s katerimi se prevažajo otroci v šolo

Naj bo šolsko leto prijetno in varno!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video