Stevanović in Čordić v priporu vsaj do jutri. Tretji priprti je v bolnišnici.

slika, družbena omrežja

V priporu, (vsaj še do jutri zvečer) ostajata Zlatan Čordić in Zoran Stavanović. Pridržana sta osumljena hujskanja k uporu in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Čordić in Stevanović pridržana vsaj še do jutri

Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do enega leta, če je pri teh aktivnostih ovirana odločba ali ukrep državnega organa ali če to dejanje stori vodja skupine, se lahko storilec kaznuje z zaporom do treh let. Tudi za drugo kaznivo dejanje je zakonsko določena večletna zaporna kazen. Piše N1.

Tretji pridržani, ki je zdaj v bolnišnici, pa je osumljen sodelovanja v skupini, ki uradni osebi prepreči uradno dejanje po 301. členu KZ-1. Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen od treh mesecev do dveh let zapora.

Po informacijah N1 je Stevanović pridržan tako zaradi včerajšnjega dogajanja kot tudi zaradi sodelovanja pri organizaciji protesta sredi septembra, ki so se sprevrgli v nasilne izgrede. 

@pushimislo

direkt z reddita jp #kvapabo #shadiot #slovenia #tiktokslovenija #balkan #balkantiktok #slovenija #slovenijatiktok

♬ original sound – pushimi

Stevanović kot Čordić sta lahko v policijskem pridržanju največ 48 ur, torej do jutri zvečer. Policija pa zbira obvestila in dokaze, potem pa bosta priprta privedena z ovadbo pred preiskovalnega sodnika. 

 

P.M.

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?