Številni se poslavljajo od vodje ansambla Primorski fantje.

Bogdan Gerk

Bogdan Gerk je bil vodja ansambla Primorski fantje. Radoživ ansambel je vedno poskrbel za dobro voljo na odru. Pravo energijo so na odru dajale primorske pesmi popestrene s frajtonarico. Sicer pa je Bogdan pisal tudi pesmi in glasbo, na odru se je rad tudi šalil.

Slovenska narodno-zabavna glasba lLe dober teden po smrti kitarista Okroglih muzikantov Francija Vrbovška spet žaluje. Umrl je vodja Primorskih fantov Bogdan Gerk, avtor številnih uspešnic narodno-zabavne glasbe. Izolan z dušo in srcem.  Primorski fantje pa so tudi po njegovi zaslugi postali ambasadorji Izole, občina jih je nagradila s plaketo za poseben prispevek k turističnemu razvoju mesta.  S svojo glasbo so Primorski fantje navduševali marsikoga.

Ob prijetnega Bogdana se danes poslavljajo tudi številni glasbeni in ostali prijatelji:

Bogdan je za svojo Izolo napisal tudi prikupno polko z naslovom A Izola, ki je postala celo himna tega primorskega mesteca. A to je bila le ena od desetin skladb, polk in valčkov, ki jih je ustvaril Gerk, Primorski fantje pa posneli v skoraj pol stoletja delovanja.

Kjer koli so se Primorski fantje pojavili, so bili tudi nagrajeni. Leta 1999 so zmagali na najprestižnejšem festivalu Slovenska polka in valček s polko Karamela, ki je ena njihovih največjih uspešnic.

 

Maja lani so javnosti predstavili zadnji album, ki so ga naslovili po valčku z naslovom Plavaj mi, barčica moja, s katerim so se predstavili na vurberškem festivalu pred štirimi leti. Izdali so devet zgoščenk, devet kaset, dve videokaseti in en DVD. Nastopali so vse do lanske jeseni, ko je Bogdan hudo zbolel.

V IMENU PORTALA E-MARIBOR BOGDANOVI DRUŽINI IZREKAMO ISKRENO SOŽALJE!

Po viru: Slovenske novice, radio Veseljak

Povezane objave

Pobudniki zbiranja podpisov za zakon o evtanaziji, so te zbirali kar v domu upokojencev.

To so burni odzivi na prvo sejo sveta RTV v novi sestavi!

Morilec iz Fužin naj bi že na facebooku napovedal slovo. Imamo podrobnosti!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več