Strokovnjaki WHO na Kitajskem. Je virus ušel iz laboratorija?

WHO pravi, da po nekaterih teorijah velja za možen izvor novega koronavirusa. Možnosti, da je virus ušel iz laboratorija, pa ne izključujejo.

Preiskava WHO v Vuhanu

Skupina strokovnjakov Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je v petek po 14-dnevni karanteni v Vuhanu začela preiskavo na terenu, je včeraj prispela v tamkajšnji center za preprečevanje bolezni živali. Kot je novinarjem ob prihodu dejal Peter Daszak, njihova misija poteka “zelo dobro”. Po obisku pa je dejal, da je bil ta “zelo poučen”. Tvitnil je, da so se sestali s “ključnim osebjem, zadolženim za nadzor živali” in imeli poglobljeno razpravo, piše portal 24ur.

[color-box color=”blue”] Daszak je nato po telefonu govoril še z novinarji Sky Newsa in jim razkril več podrobnosti preiskave. “Dobili smo nove informacije, kar je dobro. Gre za pomembne podatke, ki nam pri tem virusu pomagajo iti v pravo smer,” je dejal. [/color-box]

Preiskava, poteka tudi na ribji tržnici v Huananu, ki velja za verjetno prvo žarišče novega virusa. “Na tržnici smo sami, gledamo naokoli, iščemo, sestajamo se z vodji in prodajalci ter jim postavljamo vprašanja. Pogovarjamo se z ljudmi, ki so pobirali vzorce, in so bili nato pozitivni. To so informacije, ki jih dobimo od ljudi in ki so res pomembne. V tej ogromni bazi podatkov tu in tam najdemo kakšno sled,” je še dejal Peter Daszak.

PM

Povezane objave

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.

Srbski policiji je končno priznal: “Danko sem zadavil!”