Študentka iz Ljubljane: “Zadnje čase imam pri sebi vedno solzivec!”

Migranti, slika je simbolna, Moje Posavje

Kam nas je pripeljala Golobova migrantska politika? Zadnje čase najbolj odmevajo posilstva, ki jih zagrešijo prav migranti, nastanjeni na Viču v Ljubljani. Tam je zaznati tudi povečano število ropov, tatvin in roparskih tatvin. 

Občutka varnosti je, predvsem v Ljubljani, manj. To kažejo tako pripovedi kot številke. V prestolnici policija zaznava porast kaznivih dejanj: center in Vič izstopata po številu ropov, tatvin in roparskih tatvin, v sredo je policija ponovno obravnavala tudi kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. “Zadnje mesece imam pri sebi vedno solzivec, ko se vračam z nočnih zabav, v rokah držim ključe, če bi se morala braniti,” pripoveduje študentka tretjega letnika Fakultete za družbene vede. Piše portal N1.

Čeprav se je število vseh kaznivih dejanj v Ljubljani se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za pet odstotkov. policija pravi, da beleži porast kriminala na ravni celotne države, da pa je število obravnavanih kaznivih dejanj v Ljubljani pod 10-letnim povprečjem.

Na portalu N1so zbrali nekaj izpovedi ljubljanskih študentk:

– Zadnje mesece imam pri sebi vedno tudi solzivec, ko se vračam z zabav. Pa v rokah držim ključe, če bi se morala braniti!

– Temnim ulicam se s kolegicami izogibajo in raje uberejo daljšo pot po bolj obljudenih, osvetljenih in prometnih poteh.

– Moja hči se z nočnih zabav v Ljubljani domov ne bo več hodila sama, pač pa bo ona vstajala ponoči in se vozila po njo.

– Še raje odštejejo kakšen evro več in se z zabave odpravijo s taksijem.

Zanimiv pa je odgovor policije. “Posamezniki še vedno širijo lažno novico in s tem zavajajo in vznemirjajo javnost! Za podkrepitev svojih navedb posamezniki navajajo, da policija tovrstne dogodke prikriva, kar pa ne drži.” 

A policija  je ob zadnjem posilstvu, katerega sta izvedla dva migranta, javnosti dogodek dobesedno prikrila. Razkril ga je šele portal Spletni časopis, po poizvedovanju, ali se je zločin res zgodil. Temu lahko rečemo ščitenje zločincev?

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

3 komentarji

Dieta 5. 11. 2023 - 7:52
Očitno imate v SDS svoje statistike, tiste pri policiji, ki so natančno in vsakodnevno vodene, pa za SDS ne veljajo. Tudi "kopriva" je nekaj mesecev nazaj na konferenci SDS za medije zatrdila, da je v Ljubljani več posilstev storjenih s strani nezakonitih beguncev, kot v preostali Sloveniji..... SEVEDA JE NAKNADNO DOBILA INFO, DA JE VZELA PODATEK ZA POSILSTVA ZA CELOTNO SLOVENIJO IN DODALA SVOJE MNENJE, DA SO STORILCI BEGUNCI. RES PA JE, DA KOPRIVA SVOJIH TRDITEV NI POPRAVILA ALI ZANIKALA, ZATOREJ NJENE TRDITVE ZA SDS OBČESTVO ŠE VELJAJO IN ZA e Maribor Ne vem, kako daleč seže sovražnost do Slovenije, da se poslužujete laži in zavajanja....
mona lisa 6. 11. 2023 - 2:21
Ko posilijo tebe če si ženska upam da spremeniš mnenje razen če to želiš.
Dieta 6. 11. 2023 - 4:24
Laž nikomur ne pomaga, sploh politična zavajanja.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več