Na DVK iščejo novega (levega) naslednika! Kdo je v igri?

DVK

Odhajajoči nekdanji član LDS in direktor Državne volilne komisije (DVK) razvpiti Dušan Vučko naj bi že poskrbel za svojega naslednika, še preden je najavil svoj odstop in odhod, in zanj tudi na polno lobira. A v Igri je tudi Igor Zorčič.

Z leve očitno tudi tokrat prihaja novi direktor  DVK. Seveda se ob te sprašujemo, so volitve lahko sploh poštene. Toliko nepravilnosti, kolikor so jih imele nedavne državnozborske volitve v samostojni Sloveniji še ni bilo. Spomnimo se samo zapoznelih glasovnic za tujino, pa glasovnice brez žiga, pa napaka, kjer pri oblikovanju poslanskih sedežev, vrsto nepravilnosti na voliščih, ukinjanje volišč po posameznih krajih in podobno. Glavni krivec pa zagotovo Dušan Vučko, direktor DVK.

No sedaj se je slednji odločil da gre v pokoj. Bitka za naslednika se torej nadaljuje. In zagotovo bomo dobili še enega direktorja z leve.  Razvpiti Vučko je namreč že poskrbel za svojega pravega naslednika, še preden je najavil svoj odstop in odhod. Kot piše Požareport, gre pa za širši javnosti manj znanega Dušana Štrusa, nekdanjega sekretarja državnega sveta. Se pa v levi krogih pojavlja še eno ime, nekdanji predsednik DZ in nesojeni župan Brežic, Igor Zorčič. Golob mu po volitvah ni zrihtal nobene službice, je raje vlekel poslansko nadomestilo prav do konca. Vmes pa razlagal po Dobovi, da je to zato, ker bo postal župan Brežic. 

Sicer pa naj bi bil DVK v razsulu. Edini dve sposobni uslužbenki, Dragana Kopčič in Kristina Klinc, pa sta menda tudi tik pred odhodom in praktično ves čas na bolniški. In potem, da DVK dobi še Zorčiča, to bo spet pravi cirkus.

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

3 komentarji

mona lisa 6. 11. 2023 - 2:15
Zorčič? En barabon zamenja drugega. Adijo spet poštene volitve. Kaj smo Slovenci naredili hudega da nas levaki tako tepejo?
resnisembil jaz 6. 11. 2023 - 13:49
Dokler bo stric iz ozadja živ bo žal tako...
Vipavec 8. 11. 2023 - 0:16
Sami krivi kjer ne znamo pridobiti ljudi na svojo stran da bi to drhal odstranili in če se ne bo nadziralo volitev 1000 procentov in če ne bo podeželje šlo 1000 procentov na volišče potem je poguba na celi črti.
Dodaj komentar