Sušnikov ZDUS udeležence shoda upokojencev primerja s fašisti?

slika: ljudska iniciativa upokojencev

Saj ni res pa je. Janez sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), ne samo da se je distanciral od shoda upokojencev, še več, spletno stran upokojencev zlorablja za sovražne pamflete.

Od 80-letnega Janeza Sušnika res ni veliko za pričakovati, da bo naredil za upokojence. Glede na to, da je še vedno član propadle stranke DeSUS, to ne more pomeniti nič dobrega za upokojence. Človek, kateri se rad pobaha, da je njegova pokojnina visoka, težko zastopa interese upokojencev, ki niti dostojnih pokojnin ne dosežejo. Se je pa, močno postavil po robu društvu 1. oktober, ki organizira proteste upokojencev, ki potekajo v Ljubljani. Namesto pomoči, torej le jeza in sovraštvo. Mogoče je to še iz tistih časov, ko naj bi, kot se govori še iz starih časov, švercal cigarete čez mejo?

Spletno stran upokojencev pa Sušnik s pridom izkorišča za svoje napade. Tokrat so tarča kar tisti upokojenci, ki se udeležujejo shodov na Trgu republike v Ljubljani. V prispevku, brez podpisa na strani ZDUS je zapisano: “Bo Rupar svoje gromovnike popeljal med umirjene feministke in stkal temelje novi, jekleno srebrni niti? Bodo Ruparjevi sledilci postali novodobni pripadniki Napadalnih oddelkov (Sturm Abteilungen), glede na zahteve, ki jih tudi vsemogočni Bog ne more uresničiti, pa naj se še tako zanašajo nanj?”


Sturmabteilung (slovensko Jurišni oddelek; kratica SA) je bila paravojaška organizacija pod okriljem NSDAP. Pripadniki SA so predstavljali udarno moč stranke v zgodnjih letih obstoja stranke. Glavni namen njih je bilo širiti strankarsko ideologijo, napadati člane »sovražnih strank« (predvsem komuniste in social-demokrate) itd. Iz SA se je razvil Schutzstaffel. Bili so pripadniki različnih nasilniških družbenih skupin, njihovo organizacijo pa je v leta 1921 V Munchnu ustanovil Adolf Hitler. Oblečeni so bili v rjave uniforme po katerih so dobili ime rjavosrajčniki. Spominjali so na Mussolinijeve črnosrajčnike.


Povezovanje Ruparjevih sledilcev oziroma tistih, ki prihajajo na shode društva 1. oktober z nacistično skupino Sturmabteilung ali jurišnim oddelkom, je kratko in malo nezaslišano in človeka nevredno dejanje. Upokojenci, ki prihajajo na shode, pa čeprav jih je 20.000 ali 30.000, so predvsem umirjeni in miroljubni. Ne pozivajo k smrti ne nosijo sovražnih transparentov. 

Se je pa na to odzval tudi Pavle Rupar in dejal da je kaj takega res nezaslišano. Zmerjanje ljudi ki želijo imeti višje pokojnine s fašisti je nekaj nedopustnega in pokvarjenega, tudi za nekdanjega komunista Sušnika.

Zanimivo pri tem je le to, da tega ne obsodi nobena leva politična stran niti tega ne problematizirajo na POP TV, RTV, Večeru, Reporterju, Delu in ostalih levih medijih, kjer pa znajo poudariti le to, da je bil Pavle Rupar zaprt. Enaki vatli za vse?

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

2 komentarja

Pepe Vasjebe 6. 03. 2023 - 0:50
Klasika: Zagovornik fašističnih medvojnih in povojnih pobojev (mogoče ne direktno posredno pa kot zagovornik in podpornik tistih, ki so ponosni potomci teh morilcev), zagovornik fašističnih idej, fašističnega načina vladanja, torej po definiciji fašist druge ozmerja s fašisti. Kdo je že zavpil "Primite tatu"? Se ve največji tat. Ni ga fašista čez levega antifašista. Smrt fašizmu, pa naj bo v kakršnikoli preobleki. Obsodba in zapor za fašiste, ne pa nagrada v obliki funkcije predsednika ZDUS. Obsodba in zapor za fašiste pa naj nosijo kakršenkoli znak na glavi ali na prsih. Prepoved vseh fašističnih simbolov in obsodba vsem, ki jih nosijo, ne pa aplavz v Cankarjevem domu!
mona lisa 6. 03. 2023 - 3:34
Tale Sušnik je pokvarjen do obisti. Zbrcat bi ga treba iz ZDUS. Je baraba pokvarjena.
Dodaj komentar