Saj ni res, pa je. Osmi marec nudi pravno pomoč za tiste, ki so vdrli na zasebno posest.

Slika Topnews.si

Tistim, ki se imajo za nekakšne “pravičneže” v tej državi so nekateri pojmi o zakonih in ustavi povesem nekaj tujega.

“Pravičnica” Nika Kovač je ena izmed tistih, katera misli, da zakoni veljajo le za njo in za njene ideje. Njen inštitut namreč obsoja, da so policisti popisovali ljudi, ki so vdeli na zasebno lastnino in jo s kopanjem po njej tudi uničili. Nekakšni protestniki za podnebje so namreč vdrli na nekdanji stadion, ki je v lasti Joca Pečečnika, ga oskrunili in po njem celo kopali.

zajem slike, topnews

A pri inštitutu 8.marec, katerim je važno le, da se o njih govori in da se postavljajo pred kamero, se namesto, da bi obsodili vdor na zasebno zemljišče, postavljajo na stran tistih ki rušijo ustavni red in zakona. V 33. členu ustave Republike Slovenije, namreč piše, da mora biti vsem zagotovljena pravica do zasebne lastnine in dedovanja.

A v osmem marcu, kot je v navadi spet sprejemajo zakon po svoje. Na svoji Facebook strani so zapisali: 

V petek je potekal podnebni štrajk. Na njem smo od vlade zahtevali, da se resno, nemudoma in socialno pravično spopade s podnebno krizo in v zvezi z njo sprejme tudi konkretne sistemske ukrepe. A na shodu se je zgodilo tudi nekaj, česar nismo pričakovali, česar pa smo vajeni iz časa prejšnje vlade. Popisovanje naključnih oseb, ki so se shoda udeležile. Izvajanje pritiskov. Grožnje Joca Pečečnika z napovedjo tožb udeležencem in udeleženkam shoda. Takšna dejanja obsojamo. Pri tem ne smemo pozabiti, da imajo tovrstna dejanja zelo jasen namen: utišanje kritičnih glasov. 

Kot so še zapisali, bodo vsem tistim, ki so jih policisti popisali, nudili pravno pomoč.

Poslanec vladajoče stranke Levica je te objestneže, ki so vdrli na zasebno lastnino označil kot krasne ljudi.

Očitno se morajo normalni ljudje držati zakonov in ustave, tisti prvorazredni levi aktivisti, pa lahko zapirajo ceste, uničujejo privatno lastnino, grozijo in za njih je to utišanje kritičnih glasov. Dobrodošli v “banana republiki”!

Povezane objave

Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

Bogati ljubimci Golobove ljubice in ena najdražjih manikur na svetu?

3 komentarji

AOMORI 6. 03. 2023 - 10:11
Ha, ha, krasni ljudje, me zanima kaj bi se zgodilo, če bi zaskvotali zemljišče nekomu, ki ima doma male svinčene kroglice?
Darinka 6. 03. 2023 - 11:21
Dajmo zaskvotat njivo Kordiša, ki jo je ne dolgo kupil.Zaskvotajmo pa jo, ko bo polna zelenjave.
Andrej59 6. 03. 2023 - 12:21
8 marec rabi pa psihiatrično pomoč.😂
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več