Svetlana Makarovič, se bo lahko obrisala pod nosom za Prešernovo nagrado

Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Levi mediji, ki imajo polna usta neresnic in prilivanja olja na ogenj so razširili novico, da bo Svetlani Makarovič Prešernova nagrada, ki jo je leta 2000 javno zavrnila, izročena na prireditvi 7. februarja v Cankarjevem domu in da program proslave vključuje tudi njen nastop.

Takšen dogovor ni mogoč, saj je organizacija uradnega dela proslave in potrditev njenega kulturno-umetniškega programa v izključni pristojnosti Upravnega odbora Prešernovega sklada (UOPS). Ta se bo držal sprejetega scenarija, o tem je obvestil tudi ministrstvo za kulturo. Scenarij ne vključuje nastopa nekdanje nagrajenke in je pripravljen v skladu z Zakonom o Prešernovi nagradi in Statutom Prešernovega sklada. Piše spletni Večer.

Omenjeni zakon določa, da je vsako leto mogoče podeliti največ dve veliki Prešernovi nagradi. Za ponovno podelitev nagrade v primeru predhodne zavrnitve ni pravne podlage, saj omenjeni zakon zavrnitve ne predvideva. Ker pa je gospa Makarovič formalno dobitnica velike Prešernove nagrade za leto 2000, UOPS ne vidi zakonske ovire za vročitev nagrade nagrajenki v skladu s pravilnim postopkom vročitve oziroma prevzema, ki pa mora biti pred tem pravno in zakonsko reguliran. Postopek pravne in zakonske regulacije do sedaj ni bil sprožen, saj na UOPS s strani gospe Makarovič do sedaj ni bila naslovljena uradna prošnja za vročitev nagrade,” je v izjavi za javnost zapisal Upravni odbor Prešernovega sklada.

Ob občasnem vulgarnem nastopu Svetlane Makarovič, ki nima s kulturo nobene veze je to še dobra novica!

 

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

9 komentarjev

Ostri Franc 2. 02. 2023 - 7:03
Ogaba od Ogabe, ki ji Jankovič plačuje stanovanje za naš denar.Komunisti in čefurji vedno živeli na račun drugih.
Pepe Vasjebe 2. 02. 2023 - 7:32
Še je nekaj ljudi z zdravo pametjo v Sloveniji. BRAVO in VSAKA ČAST VAM!
Fokus_123 2. 02. 2023 - 12:43
Ta balkanska priseljenka kaze sredinca svojim cefurjem….in nasim levakom ali…?
Kranjski Janez 2. 02. 2023 - 13:52
A niso v starih časih čarovnice sežigali na grmadah, še preje pa dodobra mučili?
Marija Fortič 2. 02. 2023 - 17:23
Rata mi slabo,ko vidim to osebo.
Rato Majcen 3. 02. 2023 - 6:02
Država jo redi, požrešna nestvorka. Ima pa olajševalnoaokoliščino: zmeraj več koleščkov jih "fali" v nadremenskim delom telesa.
Dromla 3. 02. 2023 - 6:59
Ni gasilcev na svetu, da bi zajezili požare in poplave komunističnih sovraštev, do preprostih, izkoriščanih državljanov!
Anty Fašist 4. 02. 2023 - 10:15
No, na vašem mestu še ne bi proslavljal. Nagrada bo, tudi nastop bo na proslavi. Seveda se boste še naprej zgražali, ampak zmagat ne morete. Tako to gre pri demokraciji, večina zmaga.
mona lisa 6. 02. 2023 - 3:32
Ta psihična čefurska nakaza si zasluži vse kaj druga kot nagrado
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več