Svetniki RTV so se že začeli norčevati iz denarja? Za odvetnika nočejo najcenejšega Matoza!

Vodstvo RTV Slovenija je za pravno svetovanje novemu svetu javne radiotelevizije izbralo Francija Matoza, vendar so svetniki soglasno sklenili, da storitev te predlagane odvetniške družbe ne bodo uporabljali, čeprav je njegova odvetniška družba najcenejša.

Ni trajalo veliko časa, da je programski svet RTV pokazal, da nima nobene manire in ne občutka za denar. Za svetovanje svetu javne radiotelevizije je bila namreč izbrana odvetniška družba Matoz. Kot razlog je navedel, da je ta družba postavila najnižjo ceno, in sicer 50 evrov na uro brez DDV, javni zavod pa, logično, mora izbrati najcenejšega ponudnika. Vendar pa svetniki nad pravno pomočjo Francija Matoza, očitno niso bili navdušeni. Na dopisni seji so namreč sklenili, da svet RTVS storitev odvetniške družbe Matoz ne bo uporabljal.

Povpraševanje je RTV poslalo še drugima dvema odvetniškima pisarnama, in sicer Odvetniški pisarni Stušek in odvetniški pisarni Janez Tekavec, s katero ima RTVS sklenjeno pavšalno pogodbo. Obe ponudbi naj bi bili bistveno višji od Matozove, saj bi po informacijah N1 v Odvetniški pisarni Janez Tekavec za pravno svetovanje zaračunali 200 evrov na uro brez DDV, v Odvetniški pisarni Stušek pa 150 evrov na uro brez DDV.

Matoz je sicer znan, tudi, kot odvetnik stranke SDS in Janeza Janše in neverjetno bi bilo, da bi svetniki zavrnili odvetniške storitve zaradi tega? RTV je namreč plačana tudi iz našega denarja, torej denarja prebivalce Slovenije, zato tako obnašanje svetnikov RTV ni ravno povsem na mestu.

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

3 komentarji

Vipavec 13. 06. 2023 - 1:15
Saj bojo dvignili naročnino in mi bomo vse to z veseljem sprejeli. Pa naj naredijo točen izračun da bodo dovolj dvignili naročnino da jim sredi leta ne bo zmanjkalo denarja.
Bojan174 14. 06. 2023 - 7:34
E-Maribor je pozabil napisati, da sta Grah in Urbanija šla v tujino na račun veliko davkoplačevalskega denarja. Aja, za njih je to prav, če bi pa nekdo z leve potrošil, bi pa takoj objavil. Je to uravnoteženo? Aja, sem pozabil, da jih financira SDS
AOMORI 14. 06. 2023 - 10:46
Si pozabil napisati, da je bil na dopustu PV, na Siciliji, za 9.000 evrov davkoplačevalskega denarja. Si pozabil napisati, koliko nas je stala opica v Afriki. Si pozabil napisati, da je dal PV Vesni Vuković 103.000 evrov davkoplačevalskega denarja. Si pozabil napisati, da je dal PV svojemu prijatelju v ZG 2 milijona evrov davkoplačevalskega denarja, ... , lahko ti pišem do jutri, kaj vse si pozabil.
Dodaj komentar