Tako je domačinom v Rigoncah lagal notranji minister!

Boštjan Poklukar, slika facebook

Rigonce so naselje v Občini Brežice, ki stoji ob meji s Hrvaško, nasproti hrvaškega naselja Harmica. Čeprav imajo le 170 duš, pa je migrantov, ki hodijo skozi to vas, skoraj trikrat več.

 

Ljudje v teh krajih, kot pravi župan Ivan Molan počutijo nelagodno, ker v vseh urah dneva skozi naselja prehajajo skupine po 10 do 15 mladih fantov, včasih skupaj tudi do 1300 ljudi na teden. Migrante domačini najejo tudi v poljih, v koruzah, na senikih, dvoriščih.  Ljudje se zaklepajo v hiše, bojijo se iti na polje, prav tako otrok ne puščajo samih daleč od hiše.

 

Na nedavnem sestanku v Rigoncah je bil tudi notranji minister Boštjan Poklukar.  Dejal je, da preko območja občine Brežice, predvsem naselij RigonceDobova in Obrežje, trenutno poteka več kot 90 odstotkov vseh nezakonitih prehodov meje v državi. Zaveda se, da domačinom to povzroča nelagodje in strah, zato jim je zagotovil, da bo policija okrepila nadzor na območju in zagotovila potrebno varnost, ostaja tudi panelna ograja.

 

A glej ga zlomka. Na seji Državnega zbora, ki je potekala 18. septembra je ta isti minister za notranje zadeve v odgovoru Nataši Sukič glede migracij dejal, glede ograje na meji , da jo postopoma odstranjujejo in da bo v skladu s koalicijskim dogovorom ograja odstranjena v celoti.

 

 

Le od koga se je notranji minister naučil lagati?

(video: tik-tok)

 

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

mona lisa 22. 09. 2023 - 7:50
Ta vlada je kup smeti oziroma pokvarjenih lažnivcev ki se norčujejo iz ljudi. Kako dolgo bomo še prenašali to lopovščino in izprijeno pokvarjenost?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več