Tako pa himno odpoje bodoča ministrica za zunanje zadeve.

zajem slike, Planet TV

Zdravljica, Slovenska himna, je pesem, ki jo znajo prepevati že otroci, Saj je tudi obvezno branje v osnovni šoli. A očitno je pri pouku slovenščine manjkala Tanja Fajon.

Zdravljíca je pesem, ki jo je naš največji slovenski pesnik France Prešeren, po navdihu gesla francoske revolucije Liberté, égalité, fraternité, s katerim se je seznanil že kot dvanajstletni dijak v Ljubljani, v prvi različici napisal novembra leta 1844. Pesem je bila z nekaj spremembami objavljena leta 1848, ko je cenzura v habsburški monarhiji nekoliko popustila. Slovenci so si jo v duhu marčevske revolucije leta 1848 razlagali kot idejo o zedinjeni Sloveniji. Ko so teh besed in pesmi učili v osnovni šoli, pa je verjetno pri pouku manjkala Tanja Fajon.

Tako je zapela sedmo kitico Zdravljice, ki je tudi besedilo naše himne, na enem izmed intervjujev Tanja Fajon. Res dobra popotnica bodoče zunanje ministrice. Oziroma bolje rečeno njena sramota?

Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več