Tanja Fajon in Matjaž Han skrivoma v Prekmurju! Vladi tam predobro kaže?

Predsednica stranke SD Tanja Fajon in poslanec državnega zbora Matjaž Han (SD) sta na skrivaj obiskala eno izmed krajevnih skupnosti v Lendavi.  

Fajonova in Han skrivnostno v Prekmurje?

Le kaj sta skrivoma počela Tanja Fajon in Matjaž Han v osrčju Prekmurja v eni izmed krajevnih skupnosti v Lendavi? Lendava je občina, ki je ob nastopu mandata Janeza Madžara končno zadihala in se začela razvijati. K temu je seveda z raznimi vlaganji in sofinanciranjem projektov v veliki meri pripomogla tudi vlade Janeza Janše. Gre slučajno vladi in občini Lendava predobro? Zatorej skrivalnice Tanje Fajon in Matjaža Hana?

V desetletju, ko je SD imel vse vajeti v rokah (beri vladal), so pozabili na majhnega človeka. O decentralizaciji države niso želeli niti slišati, premnogo denarja, ki bi lahko prišel v občine in posledično v krajevne skupnosti pa so raje razdelili med “svoje” nevladne organizacije na Metelkovi in “svoje” botre, ki so neumorno pisali mehke projekte in spisovali študije na študije. Piše portal Pomurske novice.

Ker je vlada Janeza Janše prisluhnila občinam in jim krepko dvignila povprečnino in jih celo v določenem delu razbremenila stroškov (nadomestilo za brezposelne, plačilo najemnin za tržna stanovanja…), poskrbela za gospodarstvo v najtežjih časih (Covid-19) in s tem ohranila mnoga delovna mesta, ima odlično gospodarsko rast (16,3%), gradi stanovanja za mlade družine po celotni Sloveniji, gradi Domove za starejše po celotni Sloveniji, z zakonom ureja vlaganja v Zdravstvene domove, vlada panika.

Bo paniko, ki je nastala zaradi dobrega dela na občini Lendava in vladi razrešil Alen Dominič iz Socialnih demokratov Lendava? Ali pa je Fajonovo in Hana Alen v Prekmurje povabil le na kozarček rujnega? Kot nam je potrdil vir iz Lendave je predsednik SD Lendava v precejšnji paniki, saj podjetji s katerimi domače sodeluje Dominič, to sta Preteks in Stat preko občine ne dobivata več toliko denarcev in se je pipa prijateljskih (denarnih) potez zaprla?

No zakaj sta Fajonova in Han prišla skrivoma na sestanek z Alenom Dominičem nam torej ni povsem znano in ostajamo le pri ugibanjih. A če smo lahko malo zajedlivi. Mogoče pa je Alen Dominič Fajonovi in Hanu pokazal kako bosta lahko preživela svojo starost. Sam je namreč direktor Zavoda Domania, to je Zavod za dnevno varstvo starejših in pomoč na domu.

P.M.

 

Povezane objave

Tako so se v Vitanju na veselici tepli praktično vsi po vrsti #video

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!