Se je pri Lojzetu Peterletu ponovno pojavil rak?

Bolezen kroji usodo tudi pri poslancih. Spomnimo se smrti Franca Kramarja iz stranke SAB, hudo, pa naj bi bil bolan tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša. Bolezen se je vrnila tudi Lojzetu Peterletu?

Pri Lojzetu Peterletu naj bi se ponovno vrnil rak?

Z boleznijo se spopada tudi nekdanji prvi predsednik slovenske vlade, nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Lojze Peterle Pred tremi meseci je v intervjuju za portal Siol.net povedal, da se po 20 letih ponovno spopada z rakom. “Meni se je po dvajsetih letih ponovno oglasil rak. Za menoj je operacija in trenutno sem v fazi okrevanja. Na splošno se počutim v redu, ” je povedal Peterle, zatem pa dodal, da se je “treba ukvarjati z vzroki, ne samo s simptomi. Izredno pomemben je življenjski slog. Izbiramo ga sami. Mislim, da pri raku podcenjujemo notranje, predvsem duševne razloge. Podcenjujemo tisto, kar povzroča v nas napetost in bolečino, kar nas, po domače povedano, žre, potem pa celice podivjajo”. 

Lojze Peterle je leta 2002 povedal, da kaže, da bi lahko imel raka na prostati, leta 2013 pa mu je ameriški zdravnik japonskega rodu diagnosticiral rak.

Lojzetu Peterletu želimo čimprejšnje okrevanje!

P.M.

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!