Tekma NK Maribor in NK Olimpija Ljubljana

Danes sta se v 24. krogu, v Ljudskem vrtu ob 20:30, spopadla NK Maribor in NK Olimpija Ljubljana.

V ekipi NK Maribora so bili Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler, Kramarič, Hotić, Zahović, Tavares, Cotman, Rajčević, Vrhovec, Ahmedi, Vršič, Mešanović, Mlakar skupaj s trenerjem Darkom Milaničem. Medtem pa so bili gostje NK Olimpija Ljubljana, v zasedbi Ivačič, Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Miškić, Čanađija, Tomić, Davidson, Kronaveter, Issah, Vodišek, Zarifović, Kapun, Savić, Alves, Vombergar, Benko pod okrijem Igorja Biščana.

V tretji minuti se je žoga od Daria Čanađije odbila v go in tako je padla prva točka za nogometaše Olimpije. V dvanajsti minuti je Maribor dal svoj prvi zadetek, Luka Zahović je zadel po podaji Martina Mileca. Nato so sledile bliskovite akcije Maribora, vse do konca prve polovice.

V drugi polovici tekme v 52. minuti je padel gol in sicer s strani Luka Zahovića, ki je zadel že drugič po podaji Marcosa. V 74. minuti je Kronaveter zadel enajstmetrovko, zaradi Handanovića, ki je ustavil  Savića, katerii je sam tekel proti golu. Nato so Mariborčani izvedli še nekaj nevarnih akcij, a brez uspeha. V devetdeseti minuti je Vombergar zadel še zadnji gol za Olimpijo in s tem povedel na 3:2 za Ljubljano. Sledile so štiri minute sodnikovega podaljška, kjer so Mariborčani oblegali vrata Olimpije, a brez uspeha. Tako je NK Olimpija Ljubljana premagala NK Maribor v Ljudskem Vrtu v Mariboru.

L.M.

Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Znana je huda kazen, nogometnemu klubu Maribor!

BEDASTO! Franci Kek sredi košarkarske tekme vdrl na igrišče in se ulegel na tla!