Znana je huda kazen, nogometnemu klubu Maribor!

slika: Lokalec.si

Po incidentu, ki so ga zakuhali navijači Maribora v Murski Soboti, je NK Maribor doletela visoka kazen disciplinskega sodnika nogometne zveze Slovenije.

Disciplinski sodnik nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je objavil, po pričakovanjih izredno visoko  kazen za NK Maribor po incidentu na Fazaneriji, ko je močno eksplozivno pirotehnično telo, ki ga je s tribun vrgel eden izmed mariborskih navijačev, poškodovalo sedem članov Mure.

Kaj takega se še ni zgodilo v zgodovini nogometnih tekem pri nas. Najbolj bo pri tem seveda trpel nogometni klub Maribor Tekma bo registrirana s 3:0 za Muro, Mariborčani pa bodo morali ob tem plačati kar 25 tisoč evrov denarne kazni. Kazen pa je doletela tudi navijače.

Mariborčani tako na podporo domačih navijačev v Ljudskem vrtu ne bodo mogli računati na tekmah proti Domžalam, Kopru ter na dveh proti Radomljam. Z mlinarji se bodo v tem obdobju srečali tudi v pokalnem tekmovanju.

Maribor po hudi kazni, za katero se kot klub ne čutijo odgovorni, še niso uradno odzvali, po informacijah portala Sport klub pa se bodo na odločitev disciplinskega sodnika pritožili. Posebej zaradi je odločitve, da tekma registrirana v prid Mure. Pritožbo morajo Mariborčani podati v roku treh dni, od prejema zapisnika obravnave disciplinskega sodnika.

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)