Tim Rauter razgalil nekatere nevladne organizacije. To so le podaljšane roke trenutnih vladajočih strank

Tim Rauter, zajem slike

Mladi Tim Rauter, sicer predsednik Kamniške SDM, ter Gorenjske koordinacije SDM je v oddaji Komentar na Nova24TV razgalil nekatere nevladne organizacije ki pridno izkoriščajo slabo definiran položaj. 

“V Sloveniji imamo nekaj čez 27 tisoč nevladnih organizacij. Gre za različna društva, organizacije, ki se angažirajo na področju izobraževanja, socialnega varstva, družbenih vprašanj in kulture. Praviloma zastopajo družbeni interes tako na lokalnem, kot na državnem področju in so izvajalke nekaterih javnih storitev. Prav tako v teoriji zagovarjajo družbo v medijih in lahko tudi nadzorujejo delo državnih organov,” je dejal Tim Rauter

Nika Kovač, direktorica inštituta 8. marec

Na papirju se to sliši dokaj všečno, ampak nastane problem, ko se od teh 27 tisoč nevladnih organizacij najde nekaj deset, ki pridno izkoriščajo slabo definiran položaj. In prav v namene politično izpodrivati del samo enega slovenskega volilnega telesa, ter politične opcije ki jih zastopa. Poleg tega v medijih delujejo kot nekakšen ideološki ščit, ter brez kompromisov neumorno branijo drugi del politike. Pri tem marsikdaj sami sebe oklicujejo za glas ljudstva oz. predstavnike vsakodnevnih ljudi, kljub temu da če se za slabih 10 minut spustiš raziskovati delovanje teh nevladnih organizacij v preteklih letih, hitro vidiš da njihove teze o neodvisnosti in zastopanju celotnega ljudstva še kako ne držijo. Osebno bi prej hitreje sklepal, da so to nekakšne politične stranke ali pa podaljšane roke trenutnih vladajočih strank, ki v njihovem imenu opravljajo malo manj všečno in prijetno delo na političnem parketu. Zato je tudi več kot opravičeno nezadovoljstvo mnogih ljudi, saj ne predstavljajo njihovih ideoloških in družbenih pogledov, kljub temu pa se te organizacije sklicujejo na zastopanje vseh ljudi.

Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da mnoge od teh slovenskih nevladnikov financira fundacija, ki prav tako finančno podpira razna antifa, feministična in anarhistična gibanja po svetu. To pomeni, da posredno s finančno pomočjo tuje organizacije vplivajo na politični pregon drugače mislečih, tudi mladih. Ob tem pa so tudi še organizatorji raznih volilnih kampanj, spomnimo se referenduma o vodi, kjer so bile nevladne organizacije gonilna sila v izredno spolitizirani kampanji.

Fotopub

Poleg vsega nepotrebnega političnega aktivizma, se pa realnih problematik, sploh ne dotaknejo. Imamo kar nekaj primerov: zadeva farmacevtka, kjer se niti ena nevladna organizacija ni postavila v bran ženski, od katere je ljubljanski župan zahteval spolne usluge, v zameno za službo. V zadnjih mesecih je Slovenijo močno pretresala afera Fotopub, kjer naj bi se po izpovedih mnogih žensk, ki so bile žrtve takih dejanj, se na skrivaj omamilo, priklenilo na radiator in kasneje tudi spolno zlorabilo. Prav tako, tudi tukaj nobena nevladna organizacija ni stopila v bran žrtvam, temveč so mnogi od njih zanikali vpletenost v samo društvo Fotopub. Čeprav imamo v javnosti fotografije in ostale trdne dokaze, da so bili še kako vpleteni.

Celotni komentar Tima Rauterja si lahko ogledate v spodnjem videu:

 

Povezane objave

Nova odkritja! Sporni posli Golobovega GEN-i-ja tudi v Makedoniji?

Slavko Bobovnik, voditelj, ki je Odmeve in Milijonarja skoraj spravil na “kant”?

Janša se odzval na poročanje medijev, da so bili na shodu upokojencev vidni člani SDS

1 komentar

marker 23. 11. 2022 - 13:11
Drži! I8M opravlja za Levico najbolj umazana dela.
Dodaj komentar