To so vam levi mediji zamolčali! Vsi šolniki so dobili jasna navodila!

slika je simbolna

Vodja Aktiva ljubljanskih ravnateljev, ravnateljica OŠ Majde Vrhovnik – mag. Mateja Urbančič Jelovšek je zatrdila, da so bila navodila, ki so jih šolniki prejeli od ministrstva, so bila jasna!

Vsi šolniki so dobili jasna navodila!

Čeprav  leva opozicija joka, da pred odprtjem šole ne starši ne šolniki niso vedeli nič o odprtju šol in kako bo potekal pouk, temu ni bilo tako. Še ena stvar, kjer so “zamočili” predvsem levi mediji.  Navodila smo dobili, navodila so jasna, in če smo želeli prejeti še kakršnekoli odgovore, smo jih prav tako dobili. Tako da se je šolsko leto začelo. Danes so otroci veselo, v pričakovanju vstopili v šolo.” Svetina: “V zadnjem času smo videli, kaj se je dogajalo na eni izmed osnovnih šol, kjer je imel ravnatelj kar precejšnjo podporo, celo s strani sodelavcev. Kako je na drugih šolah? Še vedno obstajajo učitelji in učiteljice, ki se enostavno ne strinjajo s pravili, ki ta trenutek veljajo v šolah?” je dejala vodja aktiva ljubljanskih ravnateljev in ravnateljico OŠ Majde Vrhovnik, mag. Mateja Urbančič Jelovšek.

“Če se med 500 otroci najdeta dva ali trije, ki postavljajo vprašanja, se še vedno želim pogovarjati in po navadi je mogoče situacijo rešiti.” In čeprav že obstajajo izkušnje iz predhodnih let, največje izzive ta trenutek predstavlja številčnost razredov ter posledično zagotavljanje varnostne razdalje. Otroci in učitelji so trenutno v mehurčkih in se iz učilnic ne premikajo, želeli pa bi si obiskati tudi specialne učilnice. “V primeru, da bo bomo menjali učilnico zaradi nekega poskusa, eksperimenta, pa obstaja dogovor, da se ura zaključi malce prej, celoten prostor pa razkuži in prezrači, nato zapusti prostor in še nekaj časa počaka. Šele potem pa lahko v ta prostor vstopi naslednji razred. To je največji izziv. Nekaj je namreč formalnost na papirju, praksa pa spet nekaj drugega.” je dejala Urbančič-Jevškova, novinarju Luki Svetina v oddaji tema dneva na Nova24TV.

P.M.

 

Povezane objave

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video