Toliko denarja so si razdelili PGD Mengeš, Sandi Zajc in njegova bivša partnerka

Samo Zajc, slika družbena omrežja

Mengeški gasilci so končno razkrili podrobnosti prejetega denarja, ki ga je prejel gasilec Sandi Zajc. Tako so si Razdelili donacije. Predsednik PGD Mengeš pa je odstopil. 

Poročali smo že o tem, kako je v  PGD Mengeš je pred časom prišlo do zapletov glede tega, kdo bo dobil denar, ki so ga z množičnimi donacijami zbrali Slovenci in Slovenke, potem ko je deroča voda uničila domovanje družine gasilca Sandija Zajca, in predvsem koliko ga bo dobil. 

Društvo je te dni objavilo pojasnilo glede denarja. Skupno je bilo zbranih 508.277,29 evrov, ki so jih razdelili po naslednjem ključu: PGD Mengeš prejme 34.245,77 evrov, nekdanja partnerica Sandija Zajca 95.547,12 evrov, Sandi Zajc pa 378.234,40 +250 evrov, ki jih še čaka po donaciji iz tujine. 

Poveljnik PGD Mengeš, se je v daljšem zapisu na facebooku razpisal o nezavidljivem položaju, v katerem se je znašlo društvo, da so gasilci prostovoljci in za svoje delo ne bi smeli prejemati denarja, pa tudi, da si je predsednik društva Sandi Jaklič »vzel pravico, da je na lastno pest izkoristil tekoči račun društva in račun FB za pridobivanje donacij v korist posameznika. S tem naj bi se dogajali diskriminacija in neenakopravnost do drugih sodelujočih v intervenciji, kar naj bi bilo v gasilstvu nezaželeno, neetično in nemoralno!”

Predsednik PGD Mengeš je tako podal odstopno izjavo kot predsednik društva PGD, mandat pa naj bi mu tudi že potekel. Poleg tega ja Gasilska zveza Slovenije ugotovila, da je bil suspenz Sandija Zsjca iz operatve PGD Mengeš nezakonit, zato se sam vrača v operativo.

Zanimiva pa je ta izjava, enega od donatorjev:

Ljudje so Zajcu očitno res pomagali. Kot prostovoljni gasilec je seveda storil plemenito dejanje. A vseeno bode v oči znesek 95.547,12 evrov. Ta znesek je namreč dobila Sandijeva bivša partnerka. Roko na srce. Ljudje so denar darovali Sandiju zaradi njegovega plemenitega dejanja in ne njej? Pa čeprav naj bi bila hiša, katero je poplavilo, njena?

Za konec pa le še ta zapis, ki so ga zapisali v PGD Mengeš: “Se je pa izkazalo kako hitro se nekateri ljudje prelevijo v razsodnike, kljub temu, da jim ni poznana celotna situacija in celotna zgodba. PGD Mengeš in njegove članice in člani smo bili velikokrat deležni besed, ki jih nebi želeli niti najhujšemu sovražniku. Kljub grenki izkušnji in izigranosti, bomo še naprej s ponosom in dvignjeno glavo opravljali svoje poslanstvo, saj nas je velika večina v gasilskih vrstah zaradi PROSTOVOLJNE pomoči sočloveku v nesreči in ne zaradi samo-promocije ter lastnih koristi.”

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

mona lisa 8. 12. 2023 - 2:13
Brez besed.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več