Tu je, celoten intervju PV Janeza Janše, za Indijsko nacionalno televizijo!

Janez Janša, zajem slika

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je sodeloval v pogovorni oddaji za indijsko nacionalno televizijo Doordarshan. 

Premier Janša v pogovoru za indijsko nacionalno televizijo Doordarshan

Novinarji naše nacionalne televizije bi se lahko kaj naučili od indijskih kolegov, kako izgleda intervju s predsednikom vlade, brez prekinjanja sogovornika, seveda.

V oddaji, ki jo je vodil urednik Ramesh Ramachandran, je bilo govora o pandemiji koronavirusa in spopadanju z omenjenim virusom, o slovensko-indijskih odnosih, o dogajanjih v indo-pacifiški regiji, o odnosih EU- Kitajska ter drugih geopolitičnih temah. Predsednik vlade in voditelj pa sta se v pogovoru dotaknila tudi nekaterih osebnih vprašanj.

Janša je med drugim povedal zakaj je tako aktiven na družbenem omrežju: “Družbena omrežja so orodja, tako kot televizijske postaje, ali nekoč časopisi. Seveda imajo družbena omrežja svoje specifike. Toda ta orodja lahko uporabljamo za dobre ali slabe stvari. Vedno odločamo sami. To mora biti naše vodilo, ko se pogovarjamo o družbenih omrežjih. Družbena omrežja so resničnost. Z njihovo pomočjo lahko takoj posredujemo oziroma odreagiramo, ko je treba kaj sporočiti javnosti, ali ko je treba informirati državo. To hipnost nam omogočajo. Družbenih omrežij ne poveličujem, mislim pa tudi, da niso nekaj najslabšega, kar se nam je zgodilo v moderni dobi. So samo orodja. Tako kot vojaška orodja, pa jih lahko uporabimo za obrambo ali napad.”

S sogovornikom sta govorila tudi o Izgubljenem prstanu, gorah, pa o Litvi, Kitajski, ruskim pritiskom na Ukrajino in NATO, koronavirusu in tako dalje. Celoten intervju s slovenskimi podnapisi si lahko ogledate na spodnjem videu:

Povezane objave

Tu so odgovori o kadrovskih čistkah, pritiskih in grožnjah Golobovih.

Privat golobovanje! Na službeno pot v Bruselj Golob vzel svoje otroke!

Jekleni konjički so se na Ptuju postavili na vpogled

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več