Tu so odgovori o kadrovskih čistkah, pritiskih in grožnjah Golobovih.

Zajem slika RTV

V oddaji Arena so svoje izkušnje iz časa nove oblasti predstavili zanimivi gostje, Nina Krajnik, Milan Krek in Miran Videtič. O tem, koliko svobode prinaša njeno pretirano poudarjanje in kakšne so povezave med mediji in politiko.

Z zanimanje je bilo spremljati izkušnje, pritiske in napade vladajočih,  ki so jih med oddajo razkrili voditelju Igorju Pirkoviču  pogovorni gostje na TV Slovenija. Prav na začetku je Nina Krajnik postavila zanimivo tezo in dejala, da ko mislimo, da imamo vso svobodo, šele takrat ni v resnici nič dovoljeno!

Prav zanimivo je, kaj je v svobodi doživela Nina Krajnik po intervjuju z Jožetom Možino, na nacionalni televiziji, ko je razkrila bedo vlade, ki je na oblasti. Takrat so jo nadlegovali novinarji in ji vdrli v njen dom. A kot pravi se ne da. “nikakor,” je dejala.

Prav zanimive pritiske je doživel tudi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Milan Krek, s strani ministra za zdravje Bešič-Loredana, kateri se je Kreka na vsak način želel rešiti, po pritiskih z vrha seveda.

Sicer pa je Krek spregovoril tudi o  pritiskih v času, ko je opravljal delo direktorja NIJZ v času vlade Janeza Janše, takrat se je zaradi pritiskov in groženj zbal za svoje življenje in življenje svoje družine.

Tarča političnih pritiskov je bil tudi Miran Videtič, saj so mu, ker je zaposlen v energetskem državnem podjetju Eles, prepovedali nastope, kot komentatorju na različnih televizijskih postajah. Seveda se Videtič ni vdal in se ni podredil pritiskom.

Tako nekako deluje razvpita Svoboda v Sloveniji. Pa je ta kateri od levih medijev te pritiske poudarjal,  je kdo od levih medijev raziskoval ozadja? Seveda ne! Tistim ki se upajo drugače spregovoriti, grozijo z izgubo službe, z zamenjavami z medijskim linčem. To pa že ni več svoboda? To so zametki fašizma?

(video, oddaja Arena, TV Slovenija)

Povezane objave

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Blamaža na RTV Slovenija. Poglejte si, kaj si je dovolil voditelj!

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

1 komentar

Brane 27. 06. 2022 - 11:29
Pa saj se je vedelo, v kolikor za vsem stoji aparat tranzicijske levice, da to ni in ne bo svoboda. Kot je bilo v oddaji omenjeno, to je fašizem najhujše sorte. da ne bo razumljeno narobe, tudi komunizem ne samo fašizem je imel in ima enake prijeme. Pa še Hitler v Nemčiji ter Stalin v SZ. V to smer gremo. Daleč od svobode. Glavno, da ima Golob 1.9 milijona odpravnine, folk mu pa ploska. Sprevrženo.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več