Upokojenci bodo zaostrili shode. Oktobrski shod že določen

shod upokojencev

Prva mala zmaga društva 1. oktober je tu. Sicer je to majhna zmaga, a potrebnih bo še dovolj energije in moči, da bo naslednjič večja.

Vseeno smo lahko ponosni, da se zavoljo društva “Inštitut 1.oktober” in protestov ter našega dela kažejo tudi rezultati. 1,8% dvig pokojnin in zelo skromnih 40% dodatka glede na regres je sicer sramota te vlade, a brez pritiskov tudi tega ne bi bilo. Sporočam tudi, da nas bo sprejel predsednik Državnega sveta g. Marko Lotrič na pogovore 26.9.2023 o stanju upokojencev, hkrati pa bomo vložili Zakon o izrednih dodatkih k pokojninam zaradi draginje in zime, ki bo zastrašujoča glede na podražitve energentov (do 500e glede na višino pokojnine). Hkrati bomo namesto 1,8% miloščina zahtevali 5,4% in k podpri nagovorili tudi ZDUS, kinpo menjavi Sušnika ni naredil za upokojence še ničesar!” So zapisali v društvu 1. oktober.

Seveda pa je to še daleč od pričakovanega. Pravijo v društvu 1. oktober in že pripravljajo naslednji shod, ki bo v mesecu oktobru. Kot so nam sporočili iz društva 1. oktober, bo naslednji shod  v sredo, 18. oktobra ob 15. uri na Trgu Republike. Zagotovo se ne shodu ne bo pelo samo čebelic, organizatorji namreč obljubljajo, da bodo shode zaostrili.

Povezane objave

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

4 komentarji

VINOVERITAS 22. 09. 2023 - 6:41
Sprašujem se, kdo je nam uokojencem znižal penzije iz cca. 80% na 57%????!!!!!???????🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇 Hvala za pojasnilo!!!!!!!!!!!!!🍇🍇🍇🍇
Tona lteb 22. 09. 2023 - 6:44
Kdo je znižal pokojnine iz 80 na 57%??!!!!?????
GottTag QuelleAmeise 22. 09. 2023 - 7:17
Obvezno vsi 18 oktobra na protest. Treba bo biti bolj odločen, gremo v parlament in krimialno, mafijsko komunistično tolpo, ki je v Sloveniji uvedla komunajzarsko diktaturo in vržemo pred parlament, nato naj pošteni sodniki, ki ne sodijo ideološko z zločinsko rdečo zvezdo pod sodniško kuto, ki imajo diplomo, ki niso ponarejene, sodi in obsodi komunajzarsko vlado za vse zločine proti državljanom.
mona lisa 22. 09. 2023 - 7:53
Očitno več ne gre zlepa. Vlada se norčuje iz ljudi . Krade in državo uničuje.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več