Zvečer nas bo dosegla izredno hladna fronta. V Mariboru bo jutri močno deževalo! (graf padavin)

Slika simbolna

Slovenijo bo pozno popoldne dosegla hladna fronta, ki bo nad naše kraje prišla od zahoda oziroma severozahoda. Jutri bodo še posebno močne padavine na SV Slovenije.

“Z bližanjem fronte se bo vremenska aktivnost povečala. Pozno popoldne oziroma proti večeru bo fronta dosegla Slovenijo in jo v noči na soboto prešla. Pričakujemo pogoste plohe in nevihte. Ob teh so možni močnejši in dolgotrajni nalivi,” je za N1 pojasnil dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Anže Medved. Piše portal N1.

Ponoči bodo nevihte s padavinami postopno zajele vso državo. “Ob nalivih lahko lokalno pade tudi 80, celo 100 litrov dežja na kvadratni meter,” Vremenska fronta pa s seboj ne prinaša zgolj obilnih padavin, temveč tudi nižje temperature, saj bo kar dobro ohladila ozračje. “Tudi jutri bo oblačno in deževno. Ker bo k nam od severovzhoda začel dotekati hladnejši zrak, se bo bistveno ohladilo.

Kot prikazuje grafika, se jutri v SV Slovenji obeta obilno deževje, deževalo skozi celi dan, vmes bodo tudi močnejši nalivi. (Graf, spodaj, vam prikazuje, kako bodo potekale padavine. Pritisnite rdečo puščico v grafu)

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več