URADNO!!!? Nekdanjega generalnega direktorja RTV razrešili nezakonito!

Andrej Grah Whatmough, slika twitter

Politični interesi Golobovih, ne morejo biti nad sodiščem!!! Delovno in socialno sodišče je tako danes izdalo odločitev, da je bila razrešitev v. d. bivšega generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha s položaja nezakonita.

Svet javne RTV na čelu z Goranom Forbicijem, je  kršil zakonodajo. Sodišče je že pred leti tudi odločilo, da je bila podobna razrešitev Nataše Pirc Musar nezakonita, zato je aktualna predsednica takrat kot odškodnino prejela 70 tisočakov. Bo torej tudi Andrej Grah Whatmough prejel enako vsoto?

Bivši vršilec dolžnosti generalnega direktorja javne RTV Andrej Grah Whatmough je bil vršilec dolžnosti te funkcije dve leti in pol, preden ga je depolitizirani svet javne RTV odstavil avgusta lani. Kot razlog za odstavitev so navedli domnevne finančne izgube. Očitali so mu tudi, da je prikrajšal RTVS za dva milijona evrov, ker so predčasno prodali 512.000 delnic mednarodnega satelitskega podjetja Eutelsat.

Sedaj se je izkazalo, da so te obtožbe, ne le butaste, ampak nedorasle levemu razumu trenutnih vladajočih na RTV. Kdo bo sedaj Grahu Whatmoughu plačal odškodnino?

 

Povezane objave

Parkirnine pod dvoetažnim mostom, ki razburja delavce MLM (zaenkrat) ne bo!

Zmešana Nova Slovenija? Kandidat na listi NSi podpira splav, evtanazijo in travo?

Le kdo je novi stranki Svoboda odobril 900.000 evrov kredita?

1 komentar

Vipavec 9. 04. 2024 - 1:31
Odškodnino naj jo plačajo vsi ki vladajo RTV ju
Dodaj komentar