Uvedli preiskavo proti podžupanu Mestne občine Samu Petru Medvedu

KPK; slika Nova24TV

Že nekaj časa je znano, da župan Saša Arsenovič ščiti svojega podžupana Sama Petra medveda. Kako tudi ne, saj skupaj stojita za marsikaterim nesmiselnim projektom občine.

Lani meseca oktobra je završalo v mestnem svetu, ko so mariborski svetniki s skupnim pozivom župana Arsenoviča pozvali k razrešitvi podžupana Sama Petra Medveda in v.d. direktorice Lidije Krebl. Zaradi njunega vmešavanje v spis, kjer so bili zapisi o neprimernem obnašanju, Medveda.  Ta naj bi, ko je to prišlo v javnost, zahteval, da se določeni dokument kar odstranijo, kar so svetniki na seji izvedeli za zaprtimi vrati.

Mestni svetniki so takrat  dogajanjem seznanili tudi vse pristojne institucije – Državno tožilstvo Republike Slovenije, Inšpektorat Republike Slovenije za delo in Inšpektorat za javni sektor. Podali pa so tudi prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije. Se je pa danes končno premaknilo.

Zoper uradno osebo so tako na KPK uvedli preiskavo zaradi suma kršitve integritete. “Na Komisiji smo na podlagi doslej pridobljenih podatkov in dokumentacije uvedli preiskavo zoper podžupana Mestne občine Maribor Sama Petra Medveda zaradi suma kršitve integritete,” piše portal Lokalec.si.

 

 

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

3 komentarji

boter 20. 02. 2024 - 10:49
Na e-Maribor niste vredni pol pizde mrzle vode.
mona lisa 21. 02. 2024 - 10:18
Koliko si pa vreden ti? Morda še veliko manj oziroma nič.
Vlado Fric 23. 02. 2024 - 7:06
Nič od nič
Dodaj komentar