V Hočah jutri novinarska konferenca opozicije, glede podražitev NUSZ!

župan Marko Soršak, slika Požareport / BOBO

V občini Hoče-Slivnica je vroče, od kar je občinski svet z županom Soršakom na čelu potrdil visoke podražitev nadomestil za uporabo stavbnega zemljišča.  

Občinski svet Občine Hoče-Slivnica je na 1. izredni seji dne 15.12.2022 sprejel Spremembe Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, s katerimi se nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) znatno povišuje.

Skupina svetnikov (Gibanje Svoboda, SDS, SLS) se s tako velikim povišanjem ne strinjaj (po izračunih občinske uprave se nadomestilo za zazidano stavbno zemljišče povišuje za cca 73%, za nezazidano stavbno zemljišče pa za okrog 200%). Prav tako imajo v opoziciji pomisleke glede načina sprejetja sprememb (na izredni seji, brez predhodne obravnave na odborih in komisijah) in predvidene porabe zbranih sredstev. 

Občinski svetniki Gibanja svoboda, SDS in SLS so se zato odločili da skličejo novinarsko konferenco, kjer bodo podrobno razložili njihova stališča in predvidene aktivnosti glede NUSZ.

Novinarska konferenca bo v četrtek, 1. 6. 2023, ob 11.00, v Hiši sladic Štekar, Irgoličeva 21 v centru Hoč.

Povezane objave

Hojsa na domu iskali policisti. Nadlegovali naj bi njegovo družino.

Na RTV bi ukinjali oddaje in varčevali, a poglejte te plače zaposlenih

Danes na protest sindikat javnega sektorja, zaposleni v zdravstvu in poklicni gasilci

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več